Γαλλία: Ο Μακρόν χάνει την απόλυτη πλειοψηφία, δεύτερος ο αριστερός συνασπισμός, μεγάλη άνοδος για την ακροδεξιά

Γαλλία: Ο Μακρόν χάνει την απόλυτη πλειοψηφία, δεύτερος ο αριστερός συνασπισμός, μεγάλη άνοδος για την ακροδεξιά

Μεγάλη ήττα στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σημείωσε ο συνασπισμός του προέδρου Μακρόν, καθώς απώλεσε την πλειοψηφία στην γαλλική εθνοσυνέλευση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολιβιά Γκρεγκουάρ. σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, δήλωσε ότι «η γαλλική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε όλα τα μετριοπαθή κόμματα ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Προσεγγίζουμε εκείνους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά».

Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του τηλεοπτικού σταθμού BFM η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη θα λάβει από 210 ως 230 έδρες, ενώ αρκετά μεγαλύτερος φαίνεται να είναι, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, ο αριθμός των εδρών της αριστερής συμμαχίας του Ζαν-Λυκ Μελανσόν που θα κινηθεί ανάμεσα στις 170 και τις 190 έδρες.

Από 80 ως 95 έδρες εμφανίζεται να κερδίζει το κόμμα της Λεπέν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα κυμανθούν ανάμεσα στις 58 και τις 65 έδρες. Επίσης 20 με 25 βουλευτές εντάσσονται στους ανεξάρτητους.

Nωρίτερα ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός FR2 μετέδωσε ότι η Ensemble λαμβάνει 224 έδρες, αριστερή πολιτική παράταξη Nupes λαμβάνει 149 έδρες, η παράταξη της ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν 89 ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 78 έδρες.

Σύμφωνα επίσης με τη Le Figaro, το Ensemple του Μακρόν λαμβάνει 210 έως 250 έδρες, η αριστερή συμμαχία ΝUPES υπό τον Μελανσόν 150 έως 180 έδρες, το ακροδεξιό RΝ της Μαρίν Λεπέν 80 έως 100 έδρες, το LR των Ρεπουμπλικανών 60 έως 70 έδρες και οι διάφοροι έως 31 έδρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter