Γάζα: Για δεύτερη φορά χτυπήθηκε το νοσοκομείο – «Επλήγη από ισραηλινό πύραυλο το βράδυ του Σαββάτου»

Γάζα: Για δεύτερη φορά χτυπήθηκε το νοσοκομείο – «Επλήγη από ισραηλινό πύραυλο το βράδυ του Σαββάτου»

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα που σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιους. Την ίδια ώρα εξελίσσεται ένας καταιγισμός παραπληροφόρησης, με την ισραηλινή πλευρά να επιχειρεί να αποτινάξει κάθε ευθύνη για το χτύπημα, προτάσσοντας μάλιστα, όπως όλες αυτές τις ημέρες, ως επιχείρημα ότι «δεν βομβαρδίζουμε νοσοκομεία».

Διαβάστε επίσης: Πνίγεται στο αίμα η Γάζα – Διεθνής κατακραυγή για το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο (Photos – Videos)

Ωστόσο, ηχηρή διάψευση στον ισχυρισμό συνιστά, εκτός των άλλων, και η καταγγελία του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπερι, Τζάστιν Γουέλμπι, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε πληγεί ξανά πριν από μερικά 24ωρα, και συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Τότε τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Μόλις τρεις ημέρες πριν το καταστροφικό χτύπημα με τους εκατοντάδες νεκρούς, ο Τζάστιν Γουέλμπι είχε καταγγείλει με επίσημη δήλωσή του ότι: «Το νοσοκομείο Ahli χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο χθες το βράδυ (σ.σ. το βράδυ του Σαββάτου), με τέσσερα άτομα να τραυματιστούν από την έκρηξη. Άλλα νοσοκομεία έχουν επίσης χτυπηθεί».

Το νοσοκομείο Ahli διοικείται από την Αγγλικανική Εκκλησία, όπως διευκρινίζει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει εκκένωση της βόρειας Γάζας, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να «απαντά» πως η μετακίνηση ασθενών από τα νοσοκομεία θα ήταν «αυτοκτονία».

Δείτε επίσης: ΠΟΥ: Η μετακίνηση ασθενών ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής του Κάντερμπερι που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου:

«Νοσοκομεία και ασθενείς στη Γάζα βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Οι βαριά άρρωστοι και τραυματισμένοι ασθενείς στο Αγγλικανικό Νοσοκομείο Ahli – και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στη βόρεια Γάζα – δεν μπορούν να εκκενωθούν με ασφάλεια. Εξαντλούνται οι ιατρικές προμήθειες. Αντιμετωπίζουν την καταστροφή.

Το νοσοκομείο Ahli χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο χθες το βράδυ, με τέσσερα άτομα να τραυματιστούν από την έκρηξη. Άλλα νοσοκομεία έχουν επίσης χτυπηθεί.

Απευθύνω έκκληση να ανατραπεί η εντολή εκκένωσης των νοσοκομείων στη βόρεια Γάζα – και να προστατεύονται οι υγειονομικές εγκαταστάσεις, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι ασθενείς και οι πολίτες.

Οι κακές και βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ισραηλινών από τη Χαμάς ήταν μια βλάσφημη οργή. Αλλά οι πολίτες της Γάζας δεν ευθύνονται για τα εγκλήματα της Χαμάς.

Παρακαλώ συνεχίστε να προσεύχεστε για όλους τους αθώους ανθρώπους, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, που έχουν παγιδευτεί στην τρομερή βία στους Αγίους Τόπους».

Όπως επισημαίνει και δημοσίευμα της ACNS News Service της Αγγλικανικής Κοινότητας, το νοσοκομείο «al-Ahli στη Γάζα χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν δύο επάνω όροφοι του κέντρου, όπου στεγάζονται τα τμήματα υπερήχων και μαστογραφίας. Το χτύπημα σημειώθηκε καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τη στρατιωτική τους εκστρατεία για την εξάλειψη της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς μετά τις καταστροφικές επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter