Γάζα: Νεκροί και τραυματίες στα γραφεία του ΟΗΕ από βομβαρδισμό

Γάζα: Νεκροί και τραυματίες στα γραφεία του ΟΗΕ από βομβαρδισμό

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ένα από τα γραφεία του στην Πόλη της Γάζας βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με “αναφορές για νεκρούς και τραυματίες” μεταξύ αμάχων που βρίσκονται εκεί.

“Αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη”, λέει ο διαχειριστής του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) Achim Steiner σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

«Οι άμαχοι, οι μη στρατιωτικές υποδομές και το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ πρέπει πάντα να προστατεύονται».

Ο ΠΟΥ έχασε την επικοινωνία με το νοσοκομεία Αλ-Σίφα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έχασε την επικοινωνία με τις επαφές του στο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ίσως οι επαφές του να έχουν ενωθεί με «δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και να εγκαταλείπουν την περιοχή», εν μέσω «τρομακτικών αναφορών ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει επανειλημμένες επιθέσεις».

Ο ΠΟΥ εξέφρασε τις «σοβαρές ανησυχίες» του για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών που έχουν παγιδευτεί από τις μάχες, συμπεριλαμβανομένων των «μωρών που λαμβάνουν μηχανική υποστήριξη και των εκτοπισμένων που παραμένουν μέσα στο νοσοκομείο».

Στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΠΟΥ απαιτεί  άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ως τον μόνο τρόπο να σωθούν ζωές και να περιοριστεί η φρικτή τραγωδία.

Ζήτησε επίσης περισσότερες «συνεχείς, τακτικές, ανεμπόδιστες και ασφαλείς ιατρικές εκκενώσεις» βαριά τραυματισμένων και ασθενών προς την Αίγυπτο μέσω της διάβασης της Ράφα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter