Γάζα: Τουλάχιστον 32.705 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα

Γάζα: Τουλάχιστον 32.705 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα
Οι Παλαιστίνιοι επιθεωρούν τις ζημιές σε κτίρια κατοικιών μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024. (AP Photo/Fatima Shbair)

Τουλάχιστον 32.705 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.190 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Με βάση τα σημερινά  στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς, άλλοι 82 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 98 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά χτυπήματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης – Νέα Υόρκη: Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης διέκοψαν τον έρανο των Μπάιντεν, Ομπάμα και Κλίντον

Ισραηλινή επίθεση κατά παρατηρητών του ΟΗΕ

Πλήγμα από ισραηλινά πυρά δέχθηκε όχημα που μετέφερε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών έξω από τη μεθοριακή πόλη Ρμέις στον Λίβανο με αποτέλεσμα να τραυματισθούν κάποιοι από τους επιβαίνοντες, όπως έκαναν γνωστό στο Reuters δύο πηγές στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αβιτσάι Αντράι αρνήθηκε ότι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το όχημα της UNIFIL, της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως, «αντίθετα με τις πληροφορίες, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν έπληξαν όχημα της UNIFIL σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ρμέις».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter