Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις αυξήσεις των τιμών

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τις αυξήσεις των τιμών

Στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την ευθύνη των ανατιμήσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εσείς τους ωθείτε στις αυξήσεις» είπε σε έξαλλη κατάσταση προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάνοντας στο σημείο να βραχνιάσει από τις παρατεταμένες τσιρίδες.

Τον παλιό «καλό» του εαυτό θύμισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗΜε το πρόσωπό του να αλλάζει χρώμα από την ένταση και τις κορώνες, ο Αδ. Γεωργιάδης αποπειράθηκε με κουτσαβακισμούς να αντισταθμίσει τη σκληρή κριτική για τις εντεινόμενες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα και όχι μόνο.

Αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «μεγαλύτερο φορομπήχτη πρωθυπουργό», τόνισε προς την Έφη Αχτσιόγλου ότι «θα σας έλεγα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά είμαστε στη Βουλή και δεν επιτρέπεται» και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι κακώς η ΝΔ δεν παρέπεμψε τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ειδικό Δικαστήριο για τη ΔΕΗ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο τρίτος εκ ΛΑΟΣ υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευσης ως υπαίτια για τις ανατιμήσεις που συρρικνώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

«Η κ. Παπανάτσιου με κατηγόρησε ότι κάλεσα σε αυξήσεις όταν είπα ότι δεν πρέπει να γίνουν αυξήσεις γιατί το φαινόμενο είναι παροδικό. Ζείτε σε παράλληλο κόσμο…» σχολίασε ειρωνικά και πρόσθεσε: «Στην ουσία τι είπα στις εταιρίες; Μη βιαστείτε να ανεβάσετε την τιμή -επειδή έχουν ανέβει οι πρώτες ύλες- γιατί σε λίγο καιρό αυτό θα γυρίσει προς τα κάτω και θα έχετε χάσει πελάτες. Αυτό έχω πει για να τους αποτρέψω να κάνουν αυξήσεις ενώ εσείς όλη μέρα μιλάτε για αυξήσεις».

Θύμισε δε ότι την επόμενη μέρα η «Αυγή» είχε ολοσέλιδο αφιέρωμα στην εν λόγω δήλωσή του, το οποίο σημείωνε: «Δεν ντρέπεται ο Γεωργιάδης που μιλά για παροδικές αυξήσεις ενώ θα είναι μόνιμες;». «Σαν να λέει η ¨Αυγή¨ αυξήστε τώρα τις τιμές. Και έρχεστε τώρα και μου λέτε το ανάποδο και δεν ντρέπεστε; Εσείς τους ωθείτε σε αυξήσεις λέγοντας όλη μέρα κάτι που δεν είναι αλήθεια» συμπέρανε ο υπουργός.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter