Γερμανία: Άλλη μια γκάφα από τον Άρμιν Λάσετ

Γερμανία: Άλλη μια γκάφα από τον Άρμιν Λάσετ

Ο υποψήφιος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και εκλεκτός της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ, υπέπεσε σε μια ακόμα γκάφα, που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ο επιρρεπής στα λάθη βεστφαλός πολιτικός, πήγε να ασκήσει το πρωινό της Κυριακής το εκλογικό του δικαίωμα στο Άαχεν μαζί με την σύζυγό του Σουζάνε «Είναι μια συναρπαστική μέρα» φέρεται να είπε σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα. Ο ενθουσιασμός του μάλλον του βγήκε σε κακό: στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λάσετ φαίνεται να μην έχει διπλώσει σωστά το ψηφοδέλτιό του με αποτέλεσμα να φαίνεται τι έχει ψηφίσει! Το διαδίκτυο, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε φωτιά με το hashtag #Laschetkannsnicht (ο Λάσετ δεν μπορεί) να κάνει γρήγορα την εμφάνισή του.

Η ψηφοφορία στη Γερμανία έχει μυστικό χαρακτήρα. Στην ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εκλογών αναφέρεται σαφώς ότι: «με σκοπό τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, ο ψηφοφόρος πρέπει να διπλώσει το ψηφοδέλτιό του όσο βρίσκεται πίσω από το παραβάν με τέτοιο τρόπο που η ψήφος του να μην μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη. Μόνο τότε ο ψηφοφόρος μπορεί να ρίξει το δελτίο στην κάλπη». Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι εάν το ψηφοδέλτιο είναι λανθασμένα διπλωμένο με τρόπο που υπονομεύει την μυστικότητα της ψηφοφορίας, η εφορευτική επιτροπή πρέπει να το ακυρώσει. Ωστόσο, παρά το λάθος του, το ψηφοδέλτιο δεν θα μετρηθεί ως άκυρο στην καταμέτρηση, αφού δεν είναι σκισμένο ούτε οι επιλογές του ψηφοφόρου δεν είναι ξεκάθαρα διατυπωμένες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λάσετ συλλαμβάνεται από τον φακό να… μην μπορεί. Πασίγνωστη είναι πλέον η ανάρμοστα καλή διάθεση που είχε στις πλημμυρισμένες περιοχές, τη στιγμή που η Γερμανία μετρούσε νεκρούς και δεκάδες δισεκατομμύρια σε υλικές ζημιές. Αυτή η συμπεριφορά θεωρείται υπεύθυνη για την βουτιά σχεδόν 13 ποσοστιαίων μονάδων στις δημοσκοπήσεις του CDU. Ήδη το αδελφό κόμμα της Ένωσης στη Βαυαρία, CSU, καλεί για αλλαγές την επαύριο των εκλογών σε περίπτωση ήττας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter