Γερμανία – Die Linke: Σοβαρές οι πιθανότητες μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές

Γερμανία – Die Linke: Σοβαρές οι πιθανότητες μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές

Η ηγέτης του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ εκτιμά ότι «οι πιθανότητες να προκύψει μια πλειοψηφία αριστερά της συντηρητικής παράταξης (CDU/CSU) μετά τις επόμενες (ομοσπονδιακές) εκλογές είναι σοβαρές. 

Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα τον αγώνα για νέες αριστερές πλειοψηφίες προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη. Οι περιστάσεις είναι ευνοϊκές, αλλά ο χρόνος πιέζει», γράφει σε άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Die Zeit”.

«Οι επόμενες εκλογές θα μεταβληθούν σε θεμελιώδη απόφαση για την κατεύθυνση (της χώρας). Αυτό αποδεικνύουν τα γεγονότα στη Θουριγγία και η παραίτηση της επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ», συνεχίζει και προσθέτει : «Iδίως μεταξύ των Πρασίνων υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι τάσσονται υπέρ μιας συμμαχίας με τους συντηρητικούς (CDU/CSU) αντί να ταχθούν υπέρ μιας κεντροαριστερής κυβέρνησης. Με μια τέτοια συνεργασία όμως οι συστημικές αιτίες (των προβλημάτων) θα παραμείνουν άθικτες. Η αποτελεσματική προστασία του κλίματος είναι δυνατή μόνο με κεντροαριστερή κυβέρνηση, διότι απαιτεί τη διάθεση να αντιπαρατεθεί κανείς με τους επιχειρηματικούς ομίλους”, τονίζει η Κίπινγκ.

Ο αριστερή ηγέτης κάλεσε τέλος τους Πράσινους (Die Gruenen) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) «να προωθήσουν δυναμικά μια αριστερή κυβερνητική συμμαχία. Ένας πραγματικός (κοινωνικός) μετασχηματισμός δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πίσω πόρτας, όπως ίσως ελπίζουν κάποιοι Σοσιαλδημοκράτες ή Πράσινοι. Πρέπει να ταχθούμε από κοινού υπέρ ενός πολιτικό σχεδίου που να δίνει ελπίδα».

Πηγή: Zeit-Online, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter