Γερμανία: Η κυβέρνηση αναμένεται να προμηθεύσει βαριά άρματα στην Ουκρανία

Γερμανία: Η κυβέρνηση αναμένεται να προμηθεύσει βαριά άρματα στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), η κυβέρνηση συνασπισμού θέλει να δώσει το πράσινο φως στην προμήθεια τανκς και αντιαρματικών στο Κίεβο, σε μια κίνηση που αποτελεί στροφή 180 μοιρών από την μέχρι τώρα στάση της. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA γράφει ότι η απόφαση για την αποστολή όπλων έχει παρθεί επί της αρχής.

Η στρατιωτική βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) αναμένεται να λάβει την άδεια από την κυβέρνηση να πωλήσει αντιαεροπορικά τανκ Gepard από τα αποθέματα του Ομοσπονδιακού Στρατού. Η KMW θα διαθέσει διψήφιο αριθμό των τανκ αυτού του τύπου, που μπορούν να χτυπήσουν και επίγειους στόχους. Στις πληροφορίες αναφέρεται επίσης ότι θα διατεθούν Howitzer και τανκ Leopard 1 και 2.

Η υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, μπορεί να δώσει το επίσημο «πράσινο φως» αυτή την Τρίτη από τη βάση Ράμσταϊν, όπου βρίσκονται εκπρόσωποι από 40 χώρες για να συζητήσουν το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία. Στην ομιλία της, η Λάμπρεχτ αναμένεται επίσης να δηλώσει την υποστήριξη της Γερμανίας στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ στην προσπάθεια εκπαίδευσης ουκρανών στρατιωτών σε συστήματα πυροβολικού.

Επίσης, η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η αμυντική βιομηχανία Rheinmetall έχει κάνει αίτηση στο υπουργείο Άμυνας για άδεια αποστολής 100 αρμάτων μεταφοράς πεζικού Marder στην Ουκρανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ ανακοίνωσε ότι η απόφαση για την άδεια αποστολής θα παρθεί σύντομα. Να σημειωθεί ότι ο καγκελάριος Σολτς έχει επικριθεί σφοδρά, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, για την απροθυμία του να στείλει βαριά όπλα στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από DPA, FAZ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter