Γερμανία: Νομοσχέδιο για την διευκόλυνση απελάσεων και επαναπατρισμών από τον κυβερνητικό συνασπισμό

Γερμανία: Νομοσχέδιο για την διευκόλυνση  απελάσεων και επαναπατρισμών από τον κυβερνητικό συνασπισμό

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας συμφώνησε σε μια σειρά μέτρων που θα διευκολύνουν τις κρατικές και τοπικές αρχές να επαναπατρίσουν ορισμένους μετανάστες. Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στο εγγύς μέλλον για να «μεταφράσει» τη συμφωνία σε νέους νόμους.

«Εξορθολογισμός»

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ παρουσίασε ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση την Τετάρτη, για τον «εξορθολογισμό των απελάσεων».

Το νομοσχέδιο θα δώσει στις γερμανικές αρχές περισσότερες εξουσίες για να επιβάλουν τον επαναπατρισμό μεταναστών που κρίνονται επικίνδυνοι από το κράτος. Η «δέσμη» μέτρων περιλαμβάνει την παράταση της επιτρεπόμενης περιόδου κράτησης για τα άτομα αυτά από 10 ημέρες σε 28 ημέρες, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στις αρχές να προετοιμαστούν για την απέλαση.

Σε περιπτώσεις όπου το εν λόγω άτομο ζει σε κοινόχρηστο κατάλυμα, η αστυνομία θα επιτρέπεται επίσης να εισέρχεται σε δωμάτια εκτός της κρεβατοκάμαρας που ανήκει στο άτομο. Η Φέζερ, που είναι μέλος στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, είπε ότι η πρόταση έχει ήδη συζητηθεί με τις τοπικές και κρατικές αρχές, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις απελάσεις και τους επαναπατρισμούς.

Οικοδόμηση συναίνεσης για τη μετανάστευση

Οι προτεινόμενες αλλαγές έχουν εγκριθεί από άλλα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος είναι μέλος των Πρασίνων. Ο Χάμπεκ ανέφερε ότι το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σύντομα για να συντάξει συγκεκριμένους νόμους.

Ο Χάμπεκ είπε επίσης ότι θα ενθαρρύνει τις κρατικές αρχές να παραχωρήσουν στους πρόσφυγες δικαίωμα στην εργασία, ώστε να μπορούν να συντηρούνται και να συνεισφέρουν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Γερμανίας .

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Φρίντριχ Μερτς, επικεφαλής της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σε μια συνάντηση ανώτατου επιπέδου την Παρασκευή με στόχο την οικοδόμηση συναίνεσης σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική ως μέρος του λεγόμενου «συμφώνου της Γερμανίας» .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter