Για γέλια και για κλάματα: Ο… Κικίλιας υποψήφιος για το «μουσείο» του μπάσκετ!

Για γέλια και για κλάματα: Ο… Κικίλιας υποψήφιος για το «μουσείο» του μπάσκετ!

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα: η χορηγία του υπουργείου Τουρισμού στο AllStar Game του ΕΣΑΚΕ έφερε τον Βασίλη Κικίλια στο ψηφοδέλτιο για τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην ιστορία της Λίγκας. Το θέμα ανέδειξε στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα Live Sport.

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να ιδρύσει Hall Of Fame του πρωταθλήματος (1992-2022) και ζητάει από τους φιλάθλους να ψηφίσουν τα 30 μέλη του άτυπου «μουσείου», από μία λίστα 124 υποψηφίων, όχι μόνο Ελλήνων, αλλά και ξένων.

Δειγματοληπτικά σημειώνουμε την απουσία αστεριών όπως οι Σισκάουσκας, Κλέιζα, Λοτζέσκι, Νίκολας, ενώ έχουν εξαιρεθεί και όλοι οι εν ενεργεία παίκτες. Απουσιάζουν επίσης βετεράνοι που πρόλαβαν να αγωνιστούν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα: Καμπούρης, Φιλίππου, Σταυρόπουλος, Ρωμανίδης και άλλοι.

Ο Κικίλιας, που φιγουράρει στην πινακοθήκη των προτεινόμενων με κιτρινόμαυρη φανέλα, τελείωσε την καριέρα του με τον εκπληκτικό μέσο όρο των 4,1 πόντων σε 280 αγώνες, ενώ κατέκτησε ακριβώς 1 πρωτάθλημα Ελλάδας, το 2002 με την ΑΕΚ. Ο νυν υπουργός Τουρισμού δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Οι σκόρπιες διεθνείς συμμετοχές του είναι με την Μεσογειακή ομάδα, την Ελπίδων ή τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Η συναλλαγή με τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ για να αναδειχθεί το… μεγαλείο του υπουργού είναι εξόφθαλμη, ενώ εγείρεται και το προφανές ερώτημα: από πού και ως πού, θα προσφέρει το υπουργείο Τουρισμού κρατικό χρήμα μέσω χορηγίας στο AllStar Game του ελληνικού μπάσκετ; Σε ποιους ακριβώς σκοπεύει να διαφημίσει τις ομορφιές του τόπου μας, στο πανηγυράκι της ερχόμενης Κυριακής; Στους Έλληνες φιλάθλους;

Σημειωτέον ότι η όλη «φάμπρικα» στήθηκε στο πόδι και χωρίς την παραμικρή επισημότητα ή προετοιμασία, ενώ ανακοινώθηκε -σε όσους το πήραν χαμπάρι- μέσω της ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ, μόλις τις τελευταίες μέρες. Το All-Star Game θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο αχανές ΟΑΚΑ, ανήμερα του τελικού του Μουντιάλ δηλαδή, με άγνωστη ακόμη ώρα έναρξης. Η ΕΡΤ προτείνει να γίνει το τζάμπολ στις 13.30 το μεσημέρι (με ανοιχτά τα μαγαζιά), ενώ η συμμετοχή των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Τη λίστα με τους προτεινόμενους μπασκετμπολίστες μπορείτε να τη βρείτε εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter