Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στον Άρειο Πάγο για τις VIP ΜΕΘ – «Δεν παίρνουμε ούτε λέξη πίσω» (Video)

Αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στον Άρειο Πάγο για τις VIP ΜΕΘ – «Δεν παίρνουμε ούτε λέξη πίσω» (Video)

Κατατέθηκε την Τετάρτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ για τα ζητήματα, που αφορούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID 19.

Έξω από τον Άρειο Πάγο ο κ. Γιαννάκος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε να καταθέσουμε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ. Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω και θα τα αποδείξουμε με μαρτυρικές καταθέσεις δεκάδων ιατρών μεταξύ των οποίων βρίσκεται εδώ και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Το υγειονομικό προσωπικό προσβάλλεται από τις πολιτικές που ασκούνται που βρίσκονται νυχθημερόν στα νοσοκομεία χωρίς να αναγνωρίζεται η προσπάθειά τους, που κάνουν ό,τι μπορούν να σώζουν ανθρώπινες ζωές τσακισμένοι από την κούραση».

Με την αναφορά της η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει «να διερευνήσει τον λόγο για τον οποίο παρά το γεγονός, ότι από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι των διαθέσιμων κλινών, ένας σημαντικός αριθμός κλινών ανά ημέρα (από 39-58) εμφανίζεται διαθέσιμος. Όλως ενδεικτικώς αναφέρουμε, ότι στις 11/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορονοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 705. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 602. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 103. Κενές κλίνες: 58. Στις 12/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορονοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 708. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 604. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 104. Κενές κλίνες: 56. Στις 13/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορονοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 709. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 664 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 625. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 84. Κενές κλίνες: 39».

Στην αναφορά της η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτει επιστημονικά στοιχεία και τοποθετήσεις επιστημόνων σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, «πράγμα, το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη αγωνία μας, αφού εν μέσω της πανδημίας, δεκάδες συνάνθρωποι μας βρίσκονται να δίνουν μάχη για την ζωή τους, με άνισους όρους, χωρίς την αναγκαία μέριμνα της Πολιτείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της.

Η ΠΟΕΔΗΝ τέλος αναφέρεται και στο ζήτημα με την εισαγωγή σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού του Μητροπολίτη Αιτωλίας «Τέλος, αναφερόμαστε στο ζήτημα, που έχει ανακύψει λόγω της εισαγωγής του Μητροπολίτη Αιτωλίας στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κατόπιν και των καταγγελιών της συζύγου του 58χρονου ασθενούς, που επί σειρά ημερών παρέμενε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Αγρινίου και ζητούμε να ερευνηθούν, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για συγκεκριμένους «επώνυμους» ασθενείς με COVID 19, που νοσηλεύονται ή νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ συγκεκριμένων Νοσοκομείων, στα οποία διεκομίσθησαν ακόμα και μέσω αεροδιακομιδής από διάφορες περιοχές της Ελλάδος».

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ ξεκαθαρίζει ότι στην αναφορά της ζητάει την εξέταση 40 μαρτύρων που μπορούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που προσκομίζει «Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να κατηγορήσουν την ΠΟΕΔΗΝ, όπως κάνουν πάντοτε, στην αναφορά μας ζητάμε την εξέταση 40 μαρτύρων, ιατρών, εντατικολόγων, επιστημόνων υγείας αλλά και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίοι μπορούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία, που προσκομίσαμε και να δώσουν στις αρμόδιες αρχές την πραγματική εικόνα της καταστάσεως. Και ο κατάλογος των μαρτύρων, που θα προτείνουμε δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί».

«Ζητάμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διερευνήσει τα στοιχεία, τα οποία με κόπο κάθε φορά συλλέγουμε και να κάνει το χρέος της απέναντι σε όλους τους Έλληνες Πολίτες» καταλήγει στην ανακοίνωση της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter