Γιώργος Λάνθιμος: «Ήξερα ότι θα σύντομα θα συνεργαζόμουν ξανά με την Έμα Στόουν»

Γιώργος Λάνθιμος: «Ήξερα ότι θα σύντομα θα συνεργαζόμουν ξανά με την Έμα Στόουν»

Λίγο πριν την τελετή των Βραβείων Όσκαρ όπου η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια σε 11 κατηγορίες, ο σκηνοθέτης μίλησε για τη σχέση του με την Έμα Στόουν.

Ο σκηνοθέτης σχολίασε πως από την πρώτη στιγμή που την είδε στα γυρίσματα της «Ευνοούμενης» γνώριζε πως θα συνεργαζόταν ξανά μαζί της. Μάλιστα, εξομολογήθηκε πως χωρίς την παθιασμένη αφοσίωση της ηθοποιού το «Poor Things» δεν θα είχε την επιτυχία που έχει τώρα.

Ο λόγος της άριστης χημείας τους είναι ο τρόπος που επικοινωνούν χωρίς να χρειάζεται να πουν πολλά μεταξύ τους.

«Τη συνάντησα πριν από τα γυρίσματα της “Ευνοούμενης” και ήξερα πολύ σύντομα ότι θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί της. Εμπιστευόμαστε απόλυτα ο ένας τον άλλο και επικοινωνούμε ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε με πολύ λίγες λέξεις. Το “Poor Things” δεν θα ήταν η ταινία που είναι χωρίς την παθιασμένα αφοσιωμένη δουλειά της και ως πρωταγωνίστριας και ως παραγωγού».

Στη συνέχεια της συνέντευξης πρόσθεσε πως τα σκηνικά που κατασκευάστηκαν για την ταινία είναι από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και παρά το γεγονός πως οι σκηνογράφοι είχαν διαφορετική αισθητική από τον ίδιο το ένιωθε πως το αποτέλεσμα θα τους δικαίωνε.

«Χτίσαμε τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, στη Βουδαπέστη, με τους σκηνογράφους μας, James Price και Shona Heath. Δεν είχαν συνεργαστεί ξανά και σκέφτηκα ότι η αισθητική τους, αρκετά διαφορετική, θα δημιουργούσε κάτι μοναδικό. Τους πήρε 20 εβδομάδες να χτίσουν το σετ της Λισσαβόνας και το έκαναν με σχολαστική λεπτομέρεια. Χρειαζόσουν 45 λεπτά περπάτημα (χαλαρό) για να το διασχίσεις, μέσα από δρομάκια και πλήρως σχηματισμένα κτίρια».

Τέλος για τον Μαρκ Ράφαλο, ο Λάνθιμος αποκάλυψε πως ο αρχικά ήταν απρόθυμος να αναλάβει τον ρόλο, ενώ ο Γουίλιαμ Νταφόε από την πρώτη στιγμή κατάλαβε αμέσως τον ρόλο του.

«Ο Μαρκ Ράφαλο ήταν αρχικά απρόθυμος να αναλάβει τον ρόλο καθώς δεν είχε ξανακάνει τίποτα τέτοιο, αλλά σύντομα ενθουσιάστηκε. Έμαθα ότι σχεδόν πάντα διστάζει να ξεκινήσει μια νέα ταινία. Αλλά ένιωθα, απλά, ότι ήταν ο Duncan μας και δεν ξαφνιάστηκα που αγκάλιασε τον ρόλο. Ήταν ξεκαρδιστικός από την πρώτη ημέρα στις πρόβες.

Ο Νταφόε αμέσως κατάλαβε τον χαρακτήρα του. Χρειάζονταν έξι ώρες για να τοποθετηθούν τα προσθετικά, ήταν λοιπόν ο πρώτος που έφτανε στο σετ».

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος για το Όσκαρ του

Η Έμα Στόουν δίδαξε στο Χόλιγουντ πώς κλίνεται το «Γιώργος» – Η αναφορά στον Λάνθιμο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter