Γιοβάνοβιτς: «Η ιστορία του Παναθηναϊκού ορίζει τους στόχους»

Γιοβάνοβιτς: «Η ιστορία του Παναθηναϊκού ορίζει τους στόχους»

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ρωτήθηκε για τους στόχους της επόμενης σεζόν και απάντησε λέγοντας ότι «η ιστορία του συλλόγου, είναι η μόνη που ορίζει τους στόχους της ομάδας». Ο Σέρβος τεχνικός αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν και υπογράμμισε ότι αυτό που εκείνος θέλει είναι να κάνει χαρούμενους τους φιλάθλους του τριφυλλιού και τη διοίκηση με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω μια συνέντευξη τύπου στα ελληνικά. Σίγουρα θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα τόσο για το σήμερα όσο για το μέλλον της ομάδας. Έχω διάθεση και θέλω να βοηθήσω να επιστρέψει ο ΠΑΟ εκεί που πρέπει να είναι. Αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια την Ευρώπη».

Για τις επαφές που είχε: «Η πρώτη μου επαφή με τον Παναθηναϊκό έγινε τον Οκτώβριο. Εκείνη την περίοδο δεν είχα γνώση για κάποια πράγματα για τον ΠΑΟ τότε. Θα ήταν ρίσκο. Δεν θα είχα τον χρόνο να κάνω τα πράγματα που θέλω. Η δεύτερη επαφή έγινε μετά το τέλος του πρωταθλήματος ήταν όταν ήρθα στην Αθήνα και κατάλαβα ότι ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη διάθεση να με φέρει με το τιμ που δουλεύει μαζί μου τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή γιατί ξέρω τι πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο».

-Για την συμφωνία του με τον ΠΑΟ: «Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Θέλω να δημιουργήσω συνθήκες ώστε να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που πρέπει να είναι. Ξέρω ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουμε ένα έργο που να κάνει τους φιλάθλους του ΠΑΟ να αγκαλιάσουν την ομάδα. Να μας βοηθήσουν και αυτοί. Αυτοί θα μας δώσουν την πνοή να δώσουμε περισσότερα πράγματα».

-Τι τον απασχολεί αυτή την περίοδο: «Αρχικά το χρονικό διάστημα που είμαι στην ομάδα ο στόχος μας είναι να αξιολογήσουμε το υπάρχων ρόστερ. Φυσικά και θα θέλαμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε κάποιες θέσεις. Ξέρουμε το ρόστερ και μπορώ να πω ότι έχουμε πλήρης εικόνα. Σίγουρα όταν εργαστώ με τους παίκτες η εικόνα μπορεί να είναι διαφορετική. Η δουλειά ενός προπονητή είναι να βελτιώσει τα παιδιά από το ρόστερ που έχει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κινήσεις, ώστε να είναι ο Παναθηναϊκός πιο δυνατός από του χρόνου. Θα φτιάξουμε ένα προφίλ, ώστε να ικανοποιήσουμε τους φίλους της ομάδας. Αυτό το θέμα είναι κάτι που αφορά εμένα και το τιμ μου. Μαζί μου θα έχω τους συνεργάτες μου, τον Κωλομπούδρα, τον Μαρτάκο, τον Στέφανο, τον Κόντη. Μαζί θα παλέψουμε γι΄ αυτό που έχουμε στόχο. Θα πρέπει να δουλέψουμε ως μεγάλη ομάδα. ‘Έχουμε τεράστιες ευθύνες».

-Για το ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας: «Ένας προπονητής σαν εμένα μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας σίγουρα θεωρώ ότι ο κάθε προπονητής έχει ένα δικό του στυλ. Μου χρειαζόταν χρόνος στο ξεκίνημα μου για να διαμορφώσω το προφίλ μου. Σε όλες τις ομάδες που ήμουν αλλά και στον ΠΑΟ, το ποδόσφαιρο που η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο στυλ με την υπογραφή του προπονητή. Πόσω μάλλον για τον Παναθηναϊκό, που ανεξαρτήτως τι προβλήματα έχει, θα πρέπει το παιχνίδι να ικανοποιήσει τους οπαδούς. Πιστεύω ότι με την δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε μια εικόνα που θα ικανοποιεί και την ομάδα και τους φιλάθλους. Όσον αφορά το σύστημα θα το δείτε σύντομα στον αγωνιστικό χώρο, όπου και κρινόμαστε όλοι».

-Για το αν έχει ολοκληρώσει την μελέτη του ρόστερ και τι εισηγήσεις έχει κάνει για παίκτες που θέλει να αποκτηθούν: «Και εγώ και το τιμ μου σε καθημερινή βάση αξιολογούμε και το ρόστερ. Είναι καθημερινή δουλειά. Έχουμε πλήρης εικόνα. Με την εικόνα που έχω ξέρω ακριβώς τι θα χρειαστεί για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Υπάρχουν αρκετές συζητήσεις γύρω από την ομάδα δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να εκφράσω απόψεις για παίκτες που θα αποχωρήσουν είτε το στυλ είτε τα ονόματα των παικτών που μπορεί να πάρουμε. Πάντα με το σκεπτικό ότι η ομάδα έχει παίκτες στο ρόστερ με συμβόλαιο για ένα χρόνο ή και παραπάνω ακόμα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η διοίκηση είναι ενημερωμένη».

-Για το που εντόπισε τα κυριότερα προβλήματα της ομάδας και αν θα υπάρξει αύξηση μπάτζετ: «Σας αρέσει αυτή η λέξη μπάτζετ. Δεν είμαι προπονητής που πηγαίνω σε ομάδες και διαχειρίζομαι τα χρήματα. Δεν το κάνω αυτό. Ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της διοίκησης να ενισχυθεί η ομάδα, υπάρχει. Υπεύθυνος για το μπάτζετ είναι η διοίκηση. Για τα οικονομικά θέματα η ευθύνη είναι της διοίκησης και όχι δική μου. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Ξέρω πως ότι θα κάνουμε θα είναι στα πλαίσια ομαλής λειτουργία της ομάδας. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ζητούσα συγκεκριμένο μπάτζετ. Οι ευθύνες μου είναι πολύ μεγάλες. Όσον αφορά τα προβλήματα της περσινής χρονιάς θέλω να σας πω ότι δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι σωστό να σχολιάσω τη δουλειά δύο άλλων συναδέλφων».

-Για τον λόγο που το συμβόλαιο του είναι μονοετές: «Για το θέμα του συμβολαίου θέλω να πω ότι είναι δική μου επιλογή. Δεν είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Η δική μου επιλογή ενός χρόνου δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται. Πάντα το πρώτο μου συμβόλαιο θέλω να είναι ένα χρόνο. Όλοι ζούμε από το αποτελέσματα. Ένα συμβόλαιο που είναι πολυετή δεν με διασφαλίζει. Η ομάδα που με παίρνει θέλω να έχει εμπιστοσύνη σε μένα και εγώ θέλω να είμαι ικανοποιημένος για τις συνθήκες δουλειάς. Αν υπάρχουν αυτά τα δύο τότε είμαστε εντάξει. Δεν θέλω τα συμβόλαια να είναι πρόβλημα στη σχέση μας».

-Για το αν ο Παναθηναϊκός του χρόνου πάει για πρωτάθλημα: «Η ιστορία του Παναθηναϊκού με βάση αυτά που έχουν πετύχει τόσα χρόνια. Η ιστορία του ορίζει αυτό. Η ομάδα τόσα χρόνια με βάση την ιστορία του πρέπει να πρωταγωνιστεί. Ο ΠΑΟ πέρασε δύσκολη περίοδο τα τελευταία 10 χρόνια. Αν έλεγα ότι του χρόνου η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα δεν θα ήμουν σοβαρός. Πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός. Ο ανώτερος σκοπός πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Αν δεν ψάχνουμε αυτόν τον στόχο δεν θα τον βρούμε μπροστά μας. Πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα για να μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που με οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter