Γκάγκα: Πιθανή 4η δόση εμβολίου και νέα μέτρα από Σεπτέμβριο – Τι είπε για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Γκάγκα: Πιθανή 4η δόση εμβολίου και νέα μέτρα από Σεπτέμβριο – Τι είπε για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Μετά την πλήρη χαλάρωση όλων των περιοριστικών μέτρων πλην της μάσκας, η κυβέρνηση εξετάζει από Σεπτέμβριο, όχι μόνο να επαναφέρει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά και την τέταρτη δόση.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Δευτέρα στο ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο για τον κορονοϊό και για τη γρίπη, ενώ θα εξεταστεί αν θα χρειαστούν νέα μέτρα, εκτίμησε η υπουργός. «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή», είπε.

Τι είπε για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Σχετικά με την ηπατίτιδα σε παιδιά είπε ότι είχαμε πάντοτε και ειδικά πριν τα εμβόλια τα περιστατικά ήταν πολύ περισσότερα.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κάθε χώρα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μετάδοση, ενώ συνέστησε προσοχή και ψυχραιμία.

Για τους ενηλίκους, ανέφερε ότι «από ηπατίτιδες οι μεγάλοι μπορούν να νοσήσουν βαριά. Από τη συγκεκριμένη, όμως, δεν έχει αναφερθεί να έχει νοσήσει κάποιος άνω των 16 ετών».

Τέλος, για τις μάσκες είπε ότι είναι πιθανό να τις «πετάξουμε» και στους χώρους εργασίας, αλλά αυτό θα το εξετάσει και θα το ανακοινώσει η Επιτροπή των Ειδικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter