GSFF: Σαράντα χρόνια thrash metal σε 107 λεπτά

GSFF: Σαράντα χρόνια thrash metal σε 107 λεπτά

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Total Thrash – The Teutonic Story» συνεχίζεται τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου το Gimme Shelter Film Festival.

Με το ντοκιμαντέρ «Total Thrash – The Teutonic Story» σε πρώτη πανελλήνια προβολή συνεχίζεται τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου το Gimme Shelter Film Festival, σε μια βραδιά που θα ξεκινήσει στις 21:00 με τους Amken, οι οποίοι θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin για ένα σόου ατόφιου thrash metal. Αμέσως μετά (21:45) ο σκηνοθέτης Ντάνιελ Χόφμαν συζητά με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του GSFF, Δημήτρη Παπανδρέου, ενώ στις 22:10 τα φώτα θα χαμηλώσουν, τα ηχεία θα δυναμώσουν και στα επόμενα 107 λεπτά θα ξετυλιχθεί η γέννηση και εξέλιξη ενός μουσικού είδους, μιας ολόκληρης κουλτούρας που ξεκίνησε από τη Γερμανία για να κατακτήσει την Ευρώπη, την υφήλιο και φυσικά την Ελλάδα.

Η γιορτή του thrash metal ξεκινά απόψε, με άλλο ένα GSFF Warm Up Party, στο Rainbow Metal Club (Δεκελέων 40, Γκάζι). Από τις 21:00 όλοι οι συντελεστές και βέβαια ο σκηνοθέτης Ντάνιελ Χόφμαν θα βρίσκονται εκεί για μια βραδιά με πολύ thrash metal, δώρα, προσκλήσεις και αναμνηστικά hard copy εισιτήρια για την πρεμιέρα της Δευτέρας.

Συνεχίζοντας το ταξίδι που ξεκίνησε το 2019 από το Bay Area, το GSFF αναζητά τις ρίζες του Thrash Metal, αυτή τη φορά στη βορειοδυτική Γερμανία. Βρισκόμαστε στην επαρχία του Ρουρ, αρχές των 80’s, στο επίκεντρο μιας επανάστασης. Πολλά και σοβαρά προβλήματα μάστιζαν τους νέους, οι οποίοι βρήκαν την καλύτερη διέξοδο στη μουσική. Μια μουσική που έπρεπε να είναι ξεχωριστή, πιο δυνατή και πιο θορυβώδης από οτιδήποτε άλλο εκεί έξω. Μια μουσική που θα έκανε τη φωνή τους να ακουστεί παντού και δυνατά!

Έτσι γεννήθηκε ένα πανίσχυρο μουσικό κίνημα που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα μέσα από αυτοσχέδιες συναυλίες και πολύ σύντομα ήταν παντού, γνωρίζοντας παγκόσμια αναγνώριση ως τα τέλη της δεκαετίας. Όσο απότομα ήρθε όμως η απόλυτη κυριαρχία, τόσο γρήγορα επήλθε η παρακμή και η απόλυτη κατάρρευση του είδους. Το Τhrash Metal δεν είχε πια θέση, όχι μόνο στη χώρα που το γέννησε, αλλά στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ως το 2001 και την κοινή περιοδεία των Destruction – Sodom – Kreator, που επανέφερε στο είδος τις βασικές αρχές του και το αναγέννησε από τις στάχτες. Μια αναγέννηση που διαρκεί μέχρι και σήμερα, με νέες μπάντες, νέους οπαδούς, μεγάλες περιοδείες και sold out shows, πάντα με μπροστάρηδες τους γεννήτορες και πρωτοπόρους.

Το Thrash Metal, τέσσερις δεκαετίες μετά τη γέννησή του, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ και τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου έρχεται στο Gagarin.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας:
21:00 Live on stage: Αmken
21:45 Q&A με τον σκηνοθέτη Daniel Hofmann
22:10 Total Thrash – The Teutonic Story (107′)
Oι πόρτες του Gagarin ανοίγουν στις 20:00
Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται στα www.123tickets.gr και www.GSFFathens.com, στο Hard Rock Cafe Athens και στο ταμείο του Gagarin τη Δευτέρα από τις 20:00.
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter