Η Αντζελίνα Τζολί επιτίθεται στο Ισραήλ για τη Γάζα: «Οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα»

Η Αντζελίνα Τζολί επιτίθεται στο Ισραήλ για τη Γάζα: «Οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα»

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επέκρινε το βράδυ της Τετάρτης το Ισραήλ για τον «εσκεμμένο βομβαρδισμό ενός παγιδευμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει», με αφορμή τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Δείτε επίσης: Γάζα: Λουτρό αίματος στον καταυλισμό προσφύγων – Τουλάχιστον 195 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (Photos)

«Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος. Το 40% των νεκρών είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται», έγραψε η Τζολί, πρώην ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Σημειώνεται ότι από τις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν 8.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

«Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και με την ενεργή υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άμαχοι –παιδιά, γυναίκες, οικογένειες– τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωποποιούνται, ενώ στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια παρά το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

«Αρνούμενοι να απαιτήσουν ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και εμποδίζοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να την επιβάλει και στα δύο μέρη, οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter