Η απρέπεια του Μητσοτάκη απέναντι στον Σκανδαλίδη

Η απρέπεια του Μητσοτάκη απέναντι στον Σκανδαλίδη

Σε μία τουλάχιστον προσβλητική και απρεπή αναφορά προς το πρόσωπο του Κώστα Σκανδαλίδη προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του το βράδυ της Κυριακής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, στην προσπάθειά του να «αντιπολιτευτεί» το Κίνημα Αλλαγής για τη στάση του να καταψηφίσει την κυβέρνησή του.

Ένα μέρος της ομιλίας του, λίγο πριν την ολοκλήρωσή της είχε επιφυλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Κίνημα Αλλαγής, μην μπορώντας να κρύψει το παράπονό του για τη στάση του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, και για την απόφασή του να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση.

Την ώρα λοιπόν που ο πρωθυπουργός κατηγορούσε το ΚΙΝΑΛ και τον αρχηγό του για «συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας», από τα έδρανα του κόμματος Ανδρουλάκη υπήρξε αντίδραση, με τον Κ. Μητσοτάκη να επιλέγει να απευθυνθεί στον Κώστα Σκανδαλίδη με έναν απρεπέστατο τρόπο.

«Κύριε Σκανδαλίδη, σας άκουσα να καταλήγετε την ομιλία σας λέγοντας εσείς ο ίδιος ότι ερχόμαστε από το μέλλον. Τώρα να το λέτε εσείς είναι και λίγο τραβηγμένο, συγγνώμη. Σας άκουσα με προσοχή, από το μέλλον δεν έρχεστε πάντως» είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, με τον Κ. Σκανδαλίδη και τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ να παρακολουθούν αμήχανοι και τους θεατές της κοινοβουλευτικής διαδικασίας να σοκάρονται από την αναφορά που ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει στην ηλικία του βουλευτή.

Υπενθυμίζεται πως στην ομιλία του την περασμένη Παρασκευή, πράγματι ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «αυτό το Κίνημα, που άνοιξε πλησίστια τα πανιά του, δεν χωρά στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, όπου προσπαθεί να το χωρέσει ο Πρωθυπουργός. Δεν επιστρέφουμε απλά από το παρελθόν του οποίου σήμερα αναγνωρίζεται ξανά η αξία και η προσφορά του. Ερχόμαστε από το μέλλον».

«Κάποιοι πάντως έρχονται σίγουρα από το παρελθόν…» ήρθε λίγο αργότερα η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζου.

Πάντως, για όσους έχουν γερή μνήμη, η απρέπεια αυτή του πρωθυπουργού με προσωπικές αναφορές στα χαρακτηριστικά πολιτικών του αντιπάλων δεν ήταν και τόσο πρωτοφανής. Τον Δεκέμβριο του 2020, και πάλι από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού, είχε επιλέξει να προσβάλει τον Νίκο Φίλη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς του «Κύριε Φίλη μην εκνευρίζεστε, γιατί όταν εκνευρίζεστε σας πέφτει η μάσκα και ανήκετε σε ευπαθή ομάδα».

Για την ιστορία, τότε υπήρξε διαρροή από το περιβάλλον του πρωθυπουργού πως απολογήθηκε στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter