H αβάντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους εφοπλιστές και οι μεθοδεύσεις για τα μερίσματα

H αβάντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους εφοπλιστές και οι μεθοδεύσεις για τα μερίσματα

Τη σκανδαλώδη εύνοια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους εφοπλιστές, αποκαλύπτει δημοσίευμα του ieidiseis.gr, που μάλιστα σημειώνει ότι επί δύο χρόνια τα κέρδη τους δεν φορολογούνταν λόγω… Covid-19, γεγονός που εκτόξευσε τις business και τα κέρδη τους.

Η ίδια πηγή σημειώνει ότι οι εφοπλιστές, ενώ… θησαύριζαν, μεθόδευαν τη μείωση των μερισμάτων από 10% σε 5%. Μία λεπτομέρεια που είχε αποκρυφθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από το νέο ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr: « Ο Τσίπρας χτες το μεσημέρι που πεζός πήγε για φαγητό με τους συνεργάτες του σε ταβερνείο πλησίον της πλατείας Κουμουνδούρου κατεβαίνει από του Ψυρρή ένα τζιπ με μαύρα τζάμια. Σταματάει για να τον χαιρετήσει ένας ασπρομάλλης κύριος από τους απόκοσμους εφοπλιστές με μερικές ντουζίνες πλοία.

Αφού αυτοσυστήνεται, ο Αλέξης Τσιπρας ρωτάει τον εφοπλιστή για το μέρισμα και εκείνος του αποκαλύπτει: «Δυο χρόνια λόγω COVID δεν πληρώναμε φόρους μερίσματος και οι δουλειές μας πήγαιναν όχι απλώς καλά αλλά σφαίρα. Κύριε Πρόεδρε η Ναυτιλία αυτή την περίοδο βγάζει μεγάλα κέρδη, δόξα τον θεό. Τα μερίσματα φέτος φθάνουν στα ουράνια» ! Το ακούει ο Τσίπρας και μένει «παγωτό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter