Η Ε.Ε. απαιτεί θυσίες λόγω του πολέμου

Η Ε.Ε. απαιτεί θυσίες λόγω του πολέμου

Ο λογαριασμός του πολέμου στην Ουκρανία θα πληρωθεί από τις εργαζόμενες τάξεις της Ευρώπης, μιας και η Ε.Ε. αναγκάζει τους πολίτες της να συμμετάσχουν στην «σταυροφορία» εναντίον του ρωσικού αερίου.

Σε συνεργασία με την IEA (Διεθνής Οργάνωση Ενέργειας) η Ε.Ε. προτείνει «9 απλά βήματα» για την μείωση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο. Βήματα όπως η μείωση της θέρμανσης και η μείωση των ορίων ταχύτητας φαίνεται ότι βρίσκονται στη φαρέτρα των Βρυξελλών.

Το σχέδιο αυτό ακολουθεί τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, που στις αρχές του Απριλίου ρωτούσε τους Ιταλούς αν θέλουν «ειρήνη ή ανοιχτό κλιματιστικό».

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Θερμοστάτης» για εξοικονόμηση ενέργειας στον κλιματισμό

Επίσης, είναι απορίας άξιο το πώς οι Βρυξέλλες θέλουν να επιβάλλουν βαρύτατες κυρώσεις στη Ρωσία, χωρίς να είναι έτοιμες να πληρώσουν το ανάλογο κόστος. Η Ε.Ε. έχει προκαλέσει μια ενεργειακή κρίση τέτοιου μεγέθους εξαιτίας τόσο της κοντόφθαλμης ενεργειακής πολιτικής του Βερολίνου, όσο και της θεσμοθέτησης των χρηματιστηρίων ενέργειας.

Τώρα, το ιερατείο των Βρυξελλών αντιμετωπίζει τον «λαϊκισμό» που τόσο μισεί, λέγοντας στους πολίτες πως υπαίτιος για την ολοένα μεγαλύτερη φτώχεια τους είναι αποκλειστικά ο Πούτιν. Ταυτόχρονα, οι Βρυξέλλες αρνούνται πεισματικά είτε να επιτρέψουν έστω και ελάχιστα την φορολόγηση  του μεγάλου κεφαλαίου και την αισχροκέρδεια του είτε την κοινή δανειοδότηση.

Από τη στιγμή που δεν τίθεται καν το θέμα για απάλυνση των συνεπειών της οικονομικής, ενεργειακής και γεωπολιτικής κρίσης, τα «Κίτρινα Γιλέκα» προσεχώς θα μοιάζουν με παιδική χαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter