H Eυρωπαϊκή Ένωση αναστέλει τη συμφωνία για την έκδοση βίζας για τους Ρώσους

H Eυρωπαϊκή Ένωση αναστέλει τη συμφωνία για την έκδοση βίζας για τους Ρώσους
Πηγή: Twitter

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε την Τετάρτη κατά της επιβολής γενικής απαγόρευσης στις ρωσικές βίζες, αλλά συμφώνησε να αναστείλει μια συμφωνία που διευκολύνει την έκδοσή τους.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι η απόφαση ελήφθη στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην Πράγα. «Δεν θα επιβληθεί γενική απαγόρευση βίζας στους Ρώσους πολίτες. Πολλά κράτη μέλη έχουν υψώσει τη φωνή τους εναντίον αυτού, συμπεριλαμβανομένου και της Ουγγαρίας», έγραψε ο κος Σιγιάρτο.

Αυτή η απόφαση θα καταστήσει πιο δύσκολη και χρονοβόρα την απόκτηση βίζας για τους Ρώσους πολίτες, εξήγησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι υπουργοί συμφώνησαν ότι οι σχέσεις με τη Μόσχα «δεν μπορούν να παραμείνουν αμετάβλητες» και ότι η συμφωνία πρέπει να «ανασταλεί πλήρως».

Η συμφωνία αυτή, η οποία υπεγράφη το 2007 με τη Μόσχα, παρέχει διευκολύνσεις για την έκδοση βίζας βραχείας διαμονής για ορισμένες κατηγορίες Ρώσων υπηκόων. Από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ήδη αναστείλει την εφαρμογή αυτών των προβλέψεων για ορισμένες κατηγορίες που συνδέονται με το καθεστώς της Μόσχας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter