Η Gazprom κόβει το φυσικό αέριο στην κεντρική Ευρώπη για τρεις μέρες

Η Gazprom κόβει το φυσικό αέριο στην κεντρική Ευρώπη για τρεις μέρες
Foil

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti η Gazprom δήλωσε ότι η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για προγραμματισμένη συντήρηση, εξέλιξη που συνεπάγεται πως η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα σοβαρής έλλειψης καυσίμων, καθώς ο κύριος αγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, ο Nord Stream λειτουργεί μόνο με το 20% της συνολικής του χωρητικότητας.

Η Gazprom απέδωσε την κίνηση στην καθυστέρηση της επιστροφής των στροβίλων της Siemens από την επισκευή τους, που χρησιμοποιήθηκαν στις μονάδες συμπιεστών αερίου (GCU) του σταθμού συμπίεσης Portovaya (CS). Τώρα η παροχή γίνεται μόνο από έναν από τους πέντε κινητήρες.

Ιδιαίτερη δυσκολία προέκυψε με την επιστροφή μιας από τις τουρμπίνες από τον Καναδά, ο οποίος επέβαλε κυρώσεις στη Gazprom. Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν άδεια για την εξαγωγή της στις 10 Ιουλίου, αλλά δεν έλαβαν υπόψη τους όρους της σύμβασης σε αυτήν και παρέδωσαν τον κινητήρα στη Γερμανία και όχι στη Ρωσία, ενώ για την περαιτέρω μεταφορά της απαιτούνται άδειες από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Η Ρωσία «ποντάρει» στον οικονομικό «στραγγαλισμό» της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης: Δύσκολος χειμώνας – Κλείνει την στρόφιγγα σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες η Ρωσία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter