Η Ιντβελτ της Pega πόσταρε το αποκαλυπτικό εξώφυλλο του Documento

Η Ιντβελτ της Pega πόσταρε το αποκαλυπτικό εξώφυλλο του Documento

Μπορεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός να είναι… αλλεργικοί απέναντι στην ανεξάρτητη και ερευνητική δημοσιογραφία, όπως αυτή που έχει διαλέξει να ακολουθεί πιστά το Documento, ωστόσο υπάρχουν επίσημες φωνές εκτός της χώρας που έχουν άλλη άποψη για τη δημοσιογραφία και τις συνθήκες υπό τις οποίες οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν ανενόχλητοι και χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις και απειλές το έργο τους.

Μία από αυτές τις φωνές που επισκέφτηκαν πρόσφατα και τη χώρα μας για να διερευνήσουν το σκάνδαλο Predator, είναι και η Ολλανδή εισηγήτρια της PEGA Σόφι Ίντβελτ, η οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter το αυριανό πρωτοσέλιδο του Documento σημειώνοντας:

Αύριο το Documento πρόκειται να δημοσιεύσει μια μακρά λίστα με άτομα που στοχεύουν το #Predator.

 

 

Το Documento της Κυριακής 6 Νοεμβρίου θα δημοσιεύσει τη λίστα με τις παρακολουθήσεις από το predator και το συμπέρασμα είναι ανατριχιαστικό, καθώς πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές της Αντιπολίτευσης, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, όλοι ήταν θύματα του παρακράτους Μητσοτάκη.

Ιντβελτ: Φεύγουμε με περισσότερα ερωτήματα από όσα είχαμε πριν έρθουμε

Να σημειωθεί ότι η εισηγήτρια της PEGA, μετά την τετραήμερη παραμονή της σε Κύπρο και Ελλάδα, όπως η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά, αναχώρησε με ίσως περισσότερα ερωτήματα από αυτά που είχε όταν έφτασε.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ακούσαμε ανησυχητικές αναφορές δημοσιογράφων που αισθάνονται ότι δεν είναι ασφαλείς όταν γράφουν γύρω από σημαντικά θέματα, ότι η ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων δέχεται πιέσεις και ότι η εθνική ασφάλεια χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για κατάχρηση και παρακολούθηση κατασκοπευτικού λογισμικού. Φαίνεται ότι οι εταιρείες κατασκοπευτικού λογισμικού έχουν δημιουργήσει έναν τρομακτικό ιστό διασυνδέσεων που μπορεί να φτάνει μέχρι και στις δημόσιες αρχές, παρόλο που η νομοθεσία της ΕΕ για τα μητρώα πραγματικών δικαιούχων σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημοσιοποιούνται αυτού του είδους οι πληροφορίες» .

Η κ. Ιντβελτ έθεσε το ερώτημα εάν «βρήκαμε καθοριστικές και οριστικές αποδείξεις για το ποιος χρησιμοποίησε το Predator και γιατί», για να απαντήσεις ευθαρσώς «όχι»! Και πρόσθεσε: «Δεν θα βρούμε αυτές τις αποδείξεις όσο οι Αρχές δεν είναι πρόθυμες να μοιραστούν επίσημες πληροφορίες μαζί μας (…) Αναγκαζόμαστε να συμπεράνουμε όσα μπορούμε από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Μπορεί να μην έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ, αλλά έχουμε πολλά και η εικόνα καθαρίζει. Το Predator έχει χρησιμοποιηθεί κατά στόχων στην Ελλάδα, δημοσιογράφων και πολιτικών μεταξύ τους. Κάποιοι από αυτούς έγιναν στόχος και “επίσημων” παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ».

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, τα μέλη της Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα επικριτικά καθώς όπως αποκάλυψαν οι αρχές δεν τους έδωσαν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες με αποτέλεσμα να μην έχουν τη συνολική εικόνα και να αναχωρούν με ερωτήματα ενώ τόνισαν ότι πολλά κομμάτια του παζλ οδηγούν σε κυβερνητικούς κύκλους, όπως τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού τον κ. Δημητριάδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter