Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαντασιώνεται ότι πίεσε τους ακτοπλόους για μειώσεις ναύλων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαντασιώνεται ότι πίεσε τους ακτοπλόους για μειώσεις ναύλων
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKNISSI

Είναι γνωστή η ιστορία ότι καλόγεροι βάπτιζαν το κρέας ψάρι για να αποφύγουν τους περιορισμούς της νηστείας. Ετσι και ο υπουργός Ναυτιλίας βάπτισε τις λίγες εκπτώσεις που πρόσφεραν χθες οι ναυτιλιακές εταιρείες «βασικό πυρήνα της προσέγγισης που έκανε η κυβέρνηση».

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να μεταφέρουμε το αίτημα και την πίεση της κοινωνίας προς τους ακτοπλόους», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Real FM, επισημαίνοντας ότι «η διαμόρφωση των ναύλων θα πρέπει να συμβαδίζει και με το κοινωνικό αίσθημα και τις κοινωνικές αντοχές».

Ομως η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέρρεε ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης έως 30% πριν καθίσει στο τραπέζι της σύσκεψης την Τρίτη με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Επίσης είναι ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος που μιλώντας την Τετάρτη στο Mega είπε πως οι άνθρωποι της αγοράς υποσχέθηκαν έκπτωση στα εισιτήρια που θα φτάνει το 20%.

Διαβάστε επίσης: Πυρά και από ΙΝΚΑ: Η κυβέρνηση γνώριζε καιρό για τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δεν έκανε τίποτα

Αρα οι λίγες εκπτώσεις για λίγες κατηγορίες ταξιδιωτών είναι ήττα και όχι αυτό που λέει σήμερα ο κ. Βαρβιτσιώτης ότι αυτό που ζητήθηκε από τις εταιρείες είναι να πάρουν στον πυρήνα της στόχευσής τους την μέση ελληνική οικογένεια, «γι’ αυτό και βλέπετε ότι τα πακέτα αυτά αφορούν την μεταφορά πολλών ανθρώπων μετά του αυτοκινήτου τους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο βασικός πυρήνας της προσέγγισης που έκανε η κυβέρνηση ήταν να αντιμετωπίσουμε το αίτημα της ελληνικής οικογένειας να μετακινηθεί με τα παιδιά της, χωρίς να πληρώσει ένα μισθό σε έξοδα μετακίνησης». Παράλληλα τόνισε πως υπάρχουν κάποιες εταιρείες που επέλεξαν να κάνουν προσχηματικές εκπτώσεις, ενώ άλλες επέλεξαν να κάνουν ουσιαστικές εκπτώσεις.

Μοναχικοί ταξιδιώτες, ζευγάρια, φίλοι, εργαζόμενοι σε νησιά, δεν χώρεσαν στη… δίαιτα της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter