Η κυβέρνηση παραδέχεται πως το πρόβλημά της είναι η δύναμη των συνδικάτων εργαζομένων (Video)

Η κυβέρνηση παραδέχεται πως το πρόβλημά της είναι η δύναμη των συνδικάτων εργαζομένων (Video)

Αυτό που εδώ και πάνω από ένα αιώνα εξισορροπεί τις σχέσεις της εργασίας, ανάμεσα στο άτομο και τον ισχυρό παράγοντα, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον επιχειρηματία, θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλούμενη τις νέες σχέσεις εργασίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega o υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου στοχοποίησε τα συνδικάτα και την ισχύ τους αφού στόχος της κυβέρνησης είναι να τα περιορίσει υπέρ των θέσεων των επιχειρηματιών.

Σε συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία το οκτάωρο αλλά και τα συνδικάτα ο υφυπουργός επικαλούμενες νέες συνθήκες αλλά και την απουσία συνδικάτων σε ορισμένους χώρους εργασίας είπε συγκεκριμένα:

«Γιατί γνωρίζει το συνδικάτο καλύτερα απ’ ό,τι γνωρίζω εγώ σε ατομικό επίπεδο;», προσπαθώντας να δικαιολογήσει ώρες εργασίας, χαμηλότερους μισθούς και διαφορετικές συνθήκες εργασίας.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου καταφέρθηκε εναντίον «μερίδας συνδικαλιστών και κομμάτων της αντιπολίτευσης» για τις αντιδράσεις που εντείνονται για τις νέες αντεργατικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Θέλουμε να έχουμε προστασία των εργαζόμενων, αλλά να έχουμε και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου, παραδεχόμενος στην ουσία πως μοχλός των νέων αλλαγών είναι η αποδυνάμωση του εργαζόμενου και των συνδικάτων και υπέρ του κέρδους του επιχειρηματία.

Ακόμα και όταν του ανέφεραν οι δημοσιογράφοι, γιατί όλα αυτά δεν μπορούν να περάσουν από τις συλλογικές συμβάσεις, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει άμεσα λέγοντας πως το συνδικάτο δεν ξέρει καλύτερα τις ανάγκες των εργαζομένων. Ούτε απάντησε πως μπορείς να προστατεύσεις τους εργαζόμενους αφήνοντάς τους στο έλεος των εργοδοτών.

Δεν ήταν τυχαίο μάλιστα που επικαλέστηκε την ανεργία, ως «φοβέρα».

Με απλά λόγια τα συνδικάτα πρέπει να αφήσουν τον εργοδότη να δώσει λιγότερα και να καθορίσει το ωράριό του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter