Η ΝΔ αδειάζει τον Γιάννη Στουρνάρα δια του Καλογρίτσα

Η ΝΔ αδειάζει τον Γιάννη Στουρνάρα δια του Καλογρίτσα

Για μια ακόμη φορά το Μαξίμου ασχολείται με το Documento και με τα «περσινά ξινά σταφύλια» του Καλογρίτσα. Για μια ακόμη φορά αναρωτιέται δήθεν αν «τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν», όπως λέει, «ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το Documento έφθασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες;».

Να απαντήσουμε λοιπόν στις αφέλειες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα 3.000.000 ευρώ, όπως παραδέχεται και η ΝΔ δόθηκαν ως εγγύηση για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο τότε ΨΗΠΤΕ και οι υπηρεσίες του υπουργείου είχαν προσθέσει ως δικλείδα ασφαλείας οι εγγυητικές να εκδίδονται από ελληνικό ή ευρωπαϊκό πιστωτικό ίδρυμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να εκδοθούν έπρεπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή ο κ. Στούρναρας να δώσουν το O.k. να κάνουν δηλαδή φύλλο και φτερό την προέλευση και το νόμιμο των χρημάτων. Αν η προέλευσή τους ακολούθησε «περίεργες» διαδρομές, όπως ισχυρίζεται για πολλοστή φορά η ΝΔ ή «αν έφθασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες;».

Με απλά Ελληνικά η ΝΔ πρέπει να ρωτήσει και να ζητήσει τον λόγο από τον υπουργό επί των ημερών της και σημερινό Διοικητή της ΤτΕ. Και να τον ελέγξει φυσικά. Δεν αρκεί να τον αδειάζει εμμέσως πλην σαφώς με ανακοινώσεις της κάθε φορά που θέλει να βάλει στη σκιά μια «λίστα Πέτσα».

ΥΓ: Όσο για τα 3 εκατομμύρια του Καλογρίτσα όπως γράφουν και τα φιλικά στη ΝΔ ΜΜΕ «πράγματι πιστώθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρείας ‘‘Τοξότης’’ και καταβλήθηκαν μέσω της εγγυητικής επιστολής. Μετά την αδυναμία του Καλογρίτσα να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, τα τρία εκατ. επέστρεψαν σε λογαριασμούς της εταιρείας ‘’Τοξότης’’ και απορροφήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο λόγω των χρεών σε εφορίες, κ.λπ.».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter