Η περεστρόικα του τζόγου

Η περεστρόικα του τζόγου

Για μερικές ώρες μεσοβδόμαδα η ΑΕΚ απειλούσε να βάλει μπουρλότο στο ελληνικό μπάσκετ επειδή γυάλισε το μάτι του προέδρου της Μάκη Αγγελόπουλου. «Μα θα κόψουν από το πρωτάθλημα εμένα που είμαι τίμιος οι συμμορίτες και οι τζογαδόροι;».

Ακολούθησαν απειλές και εκβιασμοί ένθεν και ένθεν. Πόσοι μεγαλόσχημοι θα κοιμούνται ξέγνοιαστοι εάν αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα άπλυτα; Σχεδόν κανένας. Μόλις οι πολλοί διάβασαν τις δηλητηριώδεις ανακοινώσεις της ΑΕΚ ανέκρουσαν πρύμναν και γύρισαν το βαπόρι ανάποδα. «Μας συγχωρείτε, λάθος, μη δίνετε σημασία στις ανοησίες της Επιτροπής Αδειοδότησης, η ΑΕΚ και οι άλλοι κομμένοι θα παίξουν κανονικά».

Η λυπητερή της σχετικής ψηφοφορίας έγραψε 8-4 υπέρ της συναίνεσης, αλλά το μπλοκ Λιόλιου μειοψήφησε, αφού η νέα ηγεσία της ΕΟΚ πρεσβεύει την περεστρόικα και την γκλάσνοστ. Προτού μεσημεριάσει η επομένη ανέβηκε στις πολεμίστρες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτηση που χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Λιόλιο εγκέφαλο παράνομου στοιχηματισμού,

«με πρωταγωνιστές πολλούς παίκτες και κυρίως σφυρίχτρες». Μα γίνονται τέτοια στον άσπιλο ελληνικό αθλητισμό; Οποιος απάντησε αρνητικά παρακαλείται να έρθει αύριο στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη με τον κηδεμόνα του.

Εκεί, βέβαια, θα μάθει ότι η πολιτεία αιμοδοτεί τον αθλητισμό με λεφτά από το στοίχημα, ότι ο ΕΣΑΚΕ έχει μέγα χορηγό στοιχηματική εταιρεία, ότι η ΕΟΚ μόλις υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, ότι χωρίς τα λεφτά του τζόγου δεν κυλάει η μπάλα.

«Αναγκαίο κακό», συνεπώς, οι προεδράρες που στήνουν αγώνες της δικής τους ομάδας, οι παίκτες που βρίσκουν πάντοτε μεροκάματο μολονότι σαπάκια, οι προπονητές που παραιτούνται δέκα λεπτά πριν από το τζάμπολ, οι διαιτητές που σφυρίζουν παράξενα, οι μάνατζερ που λυμαίνονται ιστορικά σωματεία, η ψηφοθηρία με αντάλλαγμα «να σας δώσουμε το ματσάκι να σωθείτε».

Και όλα αυτά στο περιθώριο των τοξικών τελικών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter