H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

H πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Η γιορτή προς τιμήν του Γρηγόρη Μπιθικώτση και τα… μεταλλικά εγκαίνια του αναμορφωμένου συναυλιακού χώρου στην οδό Πειραιώς 117.

Για τον «σερ» του ελληνικού τραγουδιού

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία του Μελωδία 99,2 και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Νταλάρα, δίπλα στον δημοφιλή ερμηνευτή θα συμμετάσχουν οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Διονυσίου, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μπάμπης Στόκας και Ασπασία Στρατηγού καθώς και το φωνητικό σύνολο Ρυθμός. Ολοι αυτοί με τις ερμηνείες τους θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες στιγμές του «σερ» του ελληνικού τραγουδιού.

INFO
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού (21.00)

Οι Blind Guardian εγκαινιάζουν το Floyd

Δεκαπέντε μόλις μήνες μετά την εμφάνισή τους στο Release Athens 2022 επιστρέφουν στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τον νέο δίσκο τους «The God machine», μαζί με άλλα κλασικά τραγούδια από την 35ετή καριέρα τους. Οι αγαπημένοι «βάρδοι» του ελληνικού κοινού το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου θα εγκαινιάσουν το Floyd, το νέο συναυλιακό venue της πόλης, που βρίσκεται στον ολοκληρωτικά αναμορφωμένο χώρο της οδού Πειραιώς 117, ενώ στις 8 Οκτωβρίου θα εμφανιστούν στο Principal στη Θεσσαλονίκη.

INFO
Ωρα έναρξης: 20.00

Ο Χάρης Φραγκούλης σκηνοθετεί Σαίξπηρ

«Where are you, my love?» ρωτάει ο Χάρης Φραγκούλης, που επιστρέφει στο θέατρο Σφενδόνη για δεύτερη χρονιά από τη θέση του σκηνοθέτη. Η αυλαία της παράστασης με τον παραπάνω ερωτηματικό τίτλο ανεβαίνει στις 2 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 21 νέων ηθοποιών. Πρόκειται για έργο βασισμένο στο κλασικό «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (σε μετάφραση Διονύση Καψάλη) αλλά και στα «Ημερολόγια» του Γιώργου Σεφέρη.

INFO
Από 2 Οκτωβρίου για 6 παραστάσεις (Δευτέρα – Τρίτη στις 21.00)

©Patroklos Skafidas

Pietà στον Νέο Κόσμο

Η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη «Pietà» ανιχνεύει το προσωπικό και συλλογικό τραύμα της διαχρονικής γυναικοκτονίας με οδηγό τις ιστορίες πέντε μητέρων που βίωσαν την υπέρτατη απώλεια: τη δολοφονία του παιδιού τους. Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στις πραγματικές αφηγήσεις της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της Ερατώς Μανωλακέλλη, της Ντόρας Ζαχαριά, της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου και της Σοφίας Σαββίδου. Ερμηνεύουν οι Νικολίτσα Αγγελακοπούλου, Μαρία Μοσχούρη, Μάρθα Μπουζιούρη, Μαριάνθη Παντελοπούλου και Ελίνα Ρίζου.

INFO
Κεντρική Σκηνή Θεάτρου Νέου Κόσμου (6 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου)

Το Portofino του Μαραβέγια

Ο τραγουδοποιός εμφανίζεται ξανά στο θέατρο Αλσος από τις 6 Οκτωβρίου. Η επιστροφή του γίνεται με αφορμή την κυκλοφορία τού νέου του άλμπουμ που έχει τίτλο «Portofino». Με παλιά αλλά και φρέσκα τραγούδια στο άλμπουμ, ο Κωστής Μαραβέγιας με τη Νίνα Μαζάνη και την μπάντα του υπόσχονται άλλο ένα ξεχωριστό πάρτι που θα ανεβάσει το κέφι στο θέατρο που φιλοξενείται στο Πεδίο του Αρεως.

INFO
Στις 20.30

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter