Η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο και στη Φινλανδία

Η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο και στη Φινλανδία

Σε αντίποινα προχωράει όπως φαίνεται η Ρωσία μετά την απόφαση της Φινλανδίας να υποβάλλει και επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, μαζί με τη Σουηδία.

Η Gasum, η κρατική εταιρεία χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου της Φινλανδίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ανέφερε ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα σταματήσουν από το Σάββατο.

«Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου, η Gazprom Export ενημέρωσε την Gasum ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία στο πλαίσιο της σύμβασης προμήθειας της Gasum θα διακοπούν το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στις 07:00», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gasum, Mika Wiljanen, πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει προετοιμαστεί για το γεγονός αυτό «και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου, θα είμαστε σε θέση να προμηθεύουμε όλους τους πελάτες μας με φυσικό αέριο τους επόμενους μήνες».

«Η Gasum θα προμηθεύει φυσικό αέριο στους πελάτες της από άλλες πηγές μέσω του αγωγού Balticconnector. Τα πρατήρια καυσίμων της Gasum στην περιοχή του δικτύου φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά», είπε.

Η απόφαση αυτή έρχεται αφότου η Gasum αρνήθηκε να πληρώσει τη ρωσική Gazprom σε ρούβλια όπως είχε ζητήσει η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές χώρες. Τον περασμένο Απρίλιο η Gazprom ενημέρωσε ότι θα διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία αφότου οι δύο χώρες επίσης αρνήθηκαν το αίτημα της Μόσχας να πληρώσει για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ρούβλια.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter