Η Σαραρέ Καντεμί δεν θα εκδοθεί στο Ιράν – Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Η Σαραρέ Καντεμί δεν θα εκδοθεί στο Ιράν – Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Δεν εκδίδεται στο Ιράν η 37χρονη μητέρα που κατάφερε να ξεφύγει μαζί με την κόρη της από την κακοποίηση του συζύγου της.

«Σας ευχαριστώ πολύ». είπε στους δικαστές του Αρείου Πάγου ξεσπώντας σε κλάματα η Σαραρέ Καντεμί, μόλις ανακοίνωσαν την απόφασή τους για μη έκδοση της 37χρονης στη χώρα της.

Θετική ήταν και η εισαγγελική εισήγηση καθώς σύμφωνα με την πρότασης της αντεισαγγελέως: «Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα».

Ο Άρειος Πάγος διέταξε την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της εάν δεν κρατείται για άλλο λόγο. Η Σαραρέ Καντεμί έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Όπως είχε τονίσει και η ίδια στο δικαστήριο «αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου, ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου».

Περιέγραψε πως εγκατέλειψε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 το Ιράν και μπήκε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας στους διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter