Η Σκωτία αποχαιρετά τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

Η Σκωτία αποχαιρετά τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

Στην επιβλητική Αίθουσα του Θρόνου του Παλατιού του Χόλιρουντχάουζ, στο Εδιμβούργο που αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη βρίσκεται από αργά χθες το απόγευμα το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Παλάτι υποδέχθηκε άγημα του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας, ενώ λίγο πριν από την είσοδο στο Παλάτι, τα σέβη τους είχαν υποβάλει η Πρωθυπουργός και υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες της Σκωτία, καθώς και χιλιάδες κάτοικοι του Εδιμβούργου που είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης. Το φέρετρο παρέμεινε στην Αίθουσα του Θρόνου όλη τη νύχτα και θα παραμείνει μέχρι σήμερα νωρίς το απόγευμα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο προσωπικό του βασιλικού οίκου στη Σκωτία να αποχαιρετίσει τη βασίλισσα.

Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια θυμίζοντας αυτά που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια με όσους βρίσκονται στην ουρά να επιτρέπεται να κρατούν μόνο μια μικρή τσάντα με απλό άνοιγμα ή φερμουάρ.

Η σημερινή τελετή θα ξεκινήσει το απόγευμα αφού η πομπή θα μεταφέρει το φέρετρο στον καθεδρικό ναό του St Giles. Δίπλα στο φέρετρο θα βρίσκεται η Royal Company of Archers, μια επίλεκτη μονάδα τοξοτών. Υπηρετούν ως τελετουργικοί σωματοφύλακές του μονάρχη στη Σκωτία.

Ο Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι θα ακολουθήσουν με τα πόδια το φέρετρο, ενώ άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, σε αυτοκίνητα. 21 πυροβολισμοί θα εκτοξευθούν από το Κάστρο του Εδιμβούργου, το οποίο είναι τοποθετημένο σε μια προεξοχή ηφαιστειακού βράχου με θέα όλη την πόλη. Στη συνέχεια, ο βασιλιάς και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα πραγματοποιήσουν και αγρυπνία.

Το απόγευμα της Τρίτης η σορός θα μεταφερθεί με αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Λονδίνο ενώ θα παραμείνει στο Westminster Hall από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έχει οριστεί για τις 11 το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, τελετές ανακήρυξης του Βασιλιά Κάρολου Γ’ ως νέου μονάρχη πραγματοποιούνται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με μεγάλες εκδηλώσεις να διοργανώνονται στη Βόρεια Ιρλανδία και στο Κάστρο του Κάρντιφ στην Ουαλία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter