Η συσπείρωση και ο γρίφος των ποσοστώσεων στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η συσπείρωση και ο γρίφος των ποσοστώσεων στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Διάχυτη είναι στο 3ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ η προσπάθεια να εμφανιστεί εικόνα συσπείρωσης. Χωρίς αντεγκλήσεις , αν και με αιχμές, ήταν οι ομιλίες των πάμπολλων συνέδρων που κατέθεσαν τις απόψεις τους τη δεύτερη μέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ.

Μεταξύ άλλων, πέρα από την πολιτική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ετέθη και το ζήτημα της νεολαίας και της επανασυγκρότησης των οργάνων της ενώ υπήρξαν και τοποθετήσεις για τη φοιτητική παράταξη, την ΠΑΣΠ- προφανώς και μετά τις εξελίξεις στις φοιτητικές εκλογές. Εχουν χαμηλώσει οι τόνοι, ενόψει και της προεκλογικής προετοιμασίας, όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές.

Η ψηφοφορία για τις καταστατικές αλλαγές (21.5.2022) είναι το τελευταίο στάδιο, πριν από τη μάχη της λίστας για την ανάδειξη των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Μάλιστα, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκε στους συνέδρους ότι μέχρι και την ώρα των ψηφοφοριών για τις αλλαγές στο καταστατικό θα είναι δυνατή η κατάθεση υποψηφιότητας για την Κεντρική Επιτροπή.

Η μάχη της λίστας είχε ξεκινήσει από νωρίς. Η ανάδειξη των νέων μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής μπορεί να κρύβει και εκπλήξεις, μια και θα υπάρχει και ο “γρίφος” των ποσοστώσεων (φύλλου, ηλικιακό, αλλά και “τάσεων”). Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Δεν θα υπάρχει πολιτική απόφαση . Το κείμενο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη θα δώσει το πολιτικό στίγμα -ένα είδος πολιτικής απόφασης του 3ου συνεδρίου. Αλλωστε, το πολιτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα διαμορφωθεί στην πορεία, με τη συνέχιση του διαλόγου για τις θέσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε πανελλαδική συνδιάσκεψη, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσουν στην τελική του μορφή το πολιτικό πρόγραμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter