Η ταινία της εβδομάδας: Τζούντι (Judy) (**)

Η ταινία της εβδομάδας: Τζούντι (Judy) (**)

Η ζωή της Τζούντι Γκάρλαντ μοιάζει με χολιγουντιανό παραμύθι χωρίς happy end στην συμβατική πάντως βιογραφία του βρετανού Γκουλντ, όπου η Ζελβέγκερ «φορά» την προσωπικότητα της σταρ του «Μάγου του Οζ».

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από το εμβληματικό παιδικό μιούζικαλ με το ρόλο της Ντόροθι που της χάρισε παγκόσμια καταξίωση και η 46χρονη Τζούντι Γκάρλαντ που έχει τη φήμη της ιδιότροπης ντίβας επιχειρεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα της με αφετηρία το «αγαπημένο της Λονδίνο».

Η εικόνα μιας μοναχικής, εύθραυστης και ανασφαλούς Ρενέ Ζελβέγκερ ως Τζούντι Γκάρλαντ σημαδεύει την συγκινητική βιογραφία, με το σενάριο να επικεντρώνεται σε μια δύσκολη φάση της ζωής της σούπερ σταρ του Χόλιγουντ. Έπειτα από 4 γάμους που δεν φτούρησαν και τρία παιδιά που βρίσκονται σε διαφορετική φάση (η ταινία ξεκινά με την «άστεγη» Τζούντι να αναζητά δωμάτιο σε ξενοδοχείο για να κοιμηθεί με τα δύο μικρά παιδιά της ενώ σε μια άλλη σκηνή την βλέπουμε να πηγαίνει σε ένα από τα πάρτι της ανερχόμενης σταρ και κόρης της Λάιζα Μινέλι) η 46χρονη Τζούντι ψάχνει να βρει τρόπο για να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα της

Ήδη με αρνητικό χαμηλό στην καριέρα της και μια άσχημη φήμη να βάζει stop σε κάθε απόπειρα της να δώσει κάποιο live στις ΗΠΑ που θα της αποφέρει χρήματα, η λύση της Αγγλίας είναι η μόνη που έχει μια προοπτική, αφού το κοινό της στο Λονδίνο τής είναι ακόμη πιστό. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συμβατικής αλλά και ζεστής ταινίας εστιάζει σε εκείνη την περίοδο όπου η Τζούντι προετοιμάζεται για την παράσταση, συνδιαλέγεται με τους βοηθούς που δεν της χαλάνε χατίρι, κάνει πρόβες με τους μουσικούς, έρχεται σε επαφή με φίλους και θαυμαστές. Όλα είναι ιδανικά για την «επιστροφή» της και η λάμψη της αρχίζει να φέγγει ξανά. Το παρελθόν της όμως πάντα την ακολουθεί. 

Εκείνα τα δύσκολα εφηβικά χρόνια κάτω από την επίβλεψη του «πατερούλη» Λούις Μέγερ, αφεντικού της MGM που επένδυσε πολλά πάνω της ως «νέα Σίρλεϊ Τεμπλ» είναι ένα εφιάλτης που έρχεται διαρκώς και διαρκώς στην σκέψη της. Εδώ εντοπίζεται το πιο ενδιαφέρον και αιχμηρό στοιχείο του φιλμ, πιο σημαντικό ίσως κι από την μεταμόρφωση της Ζελβέγκερ. Η κριτική ματιά για τους μηχανισμούς του κλασικού Χόλιγουντ και τα απάνθρωπα αφεντικά των στούντιο είναι αποστομωτική και αμείλικτη.

Βιογραφική αμερικανικής παραγωγής 2019 (118)

Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Γκουλντ

Πρωταγωνιστούν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Ρούφους Σιούελ,Τζέσι Μπάκλεϊ, Φιν Γουίτροκ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter