Η τιμή του πετρελαίου «παγώνει» τα νοικοκυριά

Η τιμή του πετρελαίου «παγώνει» τα νοικοκυριά

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παίρνει μέτρα «ασπιρίνες» για να αντιμετωπίσει το «τσουνάμι» της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, η τιμή του  πετρελαίου που ξεκινά να διανέμεται από σήμερα Παρασκευή, εκτινάσσεται στα ύψη. Στα 1,17 ευρώ το λίτρο, ήτοι 46 % πιο ακριβό σε σχέση με πέρυσι, θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης, μετατρέποντας σε έρμαια των ανοδικών τιμών στο σύνολο των προϊόντων, ακόμα και όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, την προνομιούχα δηλαδή  κατηγορία καταναλωτών που έβλεπε τα ποσά στον λογαριασμό από 35% έως και 45%  πιο οικονομικά.

Αντίθετα φέτος, για πρώτη φορά η τιμή του φυσικού αερίου θα ξεπεράσει εκείνη του πετρελαίου αφού από 4,5 λεπτά πέρυσι, η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε τον Οκτώβριο του 2021 στα 8 λεπτά, καθιστώντας το κατά 2,5% ακριβότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Την απάντηση της κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση των επιβαρύνσεων αναμένουν κυρίως οι περιφέρειες  και τα νησιά, που  θα αντιμετωπίσουν τις ισχυρότερες επιπτώσεις της εφετινής ανοδικής πορείας των τιμών, μια και η τιμή διαμορφώνεται  στο 1,25 ευρώ για το πετρέλαιο και το 1,35 ευρώ το λίτρο για το φυσικό αέριο.

Στους ήδη «καυτούς» λογαριασμούς του ρεύματος και των αγαθών πρώτης ανάγκης, έρχεται για τον χειμώνα να προστεθεί η τιμή των καυσίμων και των εξόδων για θέρμανση, διότι η παράταση της κρίσης αναμένεται έως και το πρώτο τρίμηνο του 2022, στον απόηχο των μέτρων που το  οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ανακοίνωνε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter