Η χαρά των Χριστουγέννων, τα παιχνίδια, στο Docville σήμερα με το Documento 

Η χαρά των Χριστουγέννων, τα παιχνίδια, στο Docville σήμερα με το Documento 

Ο συλλέκτης παλαιών παιχνιδιών Γεράσιμος Τζωρτζάτος ανατρέχει στην ιστορία της θρυλικής El Greco και ξεχωρίζει τα παιχνίδια της που γράφτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη των παιδιών.

Μια συζήτηση του general manager της ΕΠΑ, της οποίας η ιστορία ξεκινά από τον μεσοπόλεμο, Θωμά Ακουαρόνε με τον Παναγιώτη Φρούντζο αναφορικά με τον χώρο του παιχνιδιού από τα 30s έως σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης του παλαιοπαιχνιδοπωλείου Παιχνοδρόμιο Απόστολος Γιαλιτάκης γράφει για τα πέντε παιχνίδια που κυνηγούν μανιωδώς οι συλλέκτες.

Bibibo Vs Barbie: η σύγκρουση δύο φημισμένων κυριών.

Ο Νικόλαος Ζάβρας, ιδιοκτήτης της Joy-Toy, της θρυλικής εταιρείας που ίδρυσαν οι αδερφοί Βιδάλη, μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για την αναβίωση ενός θρύλου σε μια σκληρή πραγματικότητα.

Η Μαίρη Βέργου, επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών, ξεχωρίζει επτά ελληνικά παιχνίδια που αποτυπώνουν τη διαδρομή του παιδικού φετίχ από τη δεκαετία του ’20.

Ανακαλύψαμε το εργαστήριο του Χρήστου Κορδάτου (Modelling Centre), το οποίο ειδικεύεται στις μακέτες τρένων, και κάναμε μια γιορτινή διαδρομή ανάμεσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, ράγες και μικροσκοπικές ανθρώπινες φιγούρες που δίνουν ζωή στα τοπία. Ρεπορτάζ Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο Μάνος Γρυπάρης, αρχισυντάκτης στο GameWorld.gr, γράφει για το πώς τα video games (σχεδόν) αντικατέστησαν τα παραδοσιακά παιχνίδια.

Docville documento

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter