Καβάλα: Πάνω από μισό αιώνα η ηλικία του μοιραίου Αντόνοφ – Αλλαξε 9 ιδιοκτήτες

Καβάλα: Πάνω από μισό αιώνα η ηλικία του μοιραίου Αντόνοφ – Αλλαξε 9 ιδιοκτήτες

Ηλικία πάνω από 50 ετών! είχε το μεταγωγικό Antonov που συντρίβει αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Καβάλας κατά την διάρκεια επιχείρησης αναγκαστικής προσγείωσης λόγω βλάβης και φωτιάς που εκδηλώθηκε στους κινητήρες του.

Η πρώτη του πτήση πραγματοποιήθηκε στις 15 Φλεβάρη 1971 την χρονική περίοδο που ανήκε στην   Aeroflot.

Από τότε μέχρι και σήμερα – σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης σε αεροπορικά νέα Flightradar24, «άλλαξε» εννέα συνολικά ιδιοκτήτες με τελευταίο την εταιρεία Meridian Aviation.

Εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση του συγκεκριμένου αεροσκάφους την χρονική περίοδο 1994 εως 1998 όπου εμφανίζεται να ανήκει σε άγνωστο ιδιοκτήτη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Flightradar24:     

Η πτήση MEM3032 αναχώρησε από τη Νις στις 18:36 UTC και διέσχιζε το Αιγαίο Πέλαγος όταν επέστρεψε προς την Ελλάδα στις 19:29 UTC.

Το αεροσκάφος κατέβηκε και πιθανόν να προσπαθούσε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο κοντά στην Καβάλα, όταν λήφθηκε το τελευταίο σήμα ADS-B στις 19:47. Μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και βίντεο φαίνεται να δείχνουν φωτιά πριν χτυπήσει το έδαφος.

Η πτήση MEM3032 εκτελούνταν από Antonov An-12BK, ένα τετρακινητήριο αεροσκάφος στροβιλοκινητήρα φορτίου. Το UR-CIC (MSN 01347701 ) πέταξε για πρώτη φορά το 1971. Στη συνέχεια πέταξε για πολλές αεροπορικές εταιρείες προτού εξαγοραστεί από τη Meridian στις αρχές του 2022.

Από την επεξεργασία των δεδομένων  φαίνεται ότι περίπου στις 19:40, ενώ διέσχιζε τις ακτές της Ελλάδας, η ταχύτητα εδάφους του αεροσκάφους αρχίζει να αυξομειώνεται και ο κατακόρυφος ρυθμός που αναφέρει ο αναμεταδότης του αεροσκάφους αρχίζει να αυξάνεται. Η μεγαλύτερη κατακόρυφη ταχύτητα που καταγράφηκε ήταν -5.780 πόδια ανά λεπτό στα 525 πόδια AMSL.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter