Ηλιόπουλος για έκθεση IPI: Με ευθύνη Μητσοτάκη η χώρα βρίσκεται στο φάσμα της αδιαφάνειας

Ηλιόπουλος για έκθεση IPI: Με ευθύνη Μητσοτάκη η χώρα βρίσκεται στο φάσμα της αδιαφάνειας

Ότι δεν τον ενδιαφέρει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νάσος Ηλιόπουλος, στο φόντο των επισημάνσεων του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI) σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (NTA) της Ελλάδας. Σε ανάρτησή του στο facebook o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην επανέλθει με νέα “λίστα Πέτσα” μέσα σε προεκλογική περίοδο».

Επισημαίνει δε πως με σκωπτικό τόνο πως «επειδή δεν τον ενδιαφέρει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ας σκεφτεί τουλάχιστον το στενό του συνεργάτη, το όνομα του οποίου το έχει κάνει συνώνυμο της αδιαφάνειας».

Υπενθυμίζεται πως το IPI εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για την πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (NTA) της Ελλάδας να αγνοήσει δικαστική απόφαση και να συνεχίσει να εμποδίζει τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την πολιτικά υποκινούμενη κατανομή της κρατικής διαφημιστικής χρηματοδότησης στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Το IPI «καίει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελληνική Αρχή Διαφάνειας πρέπει να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση για διαφημιστική εκστρατεία ΜΜΕ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Για μια ακόμη φορά το Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας (International Press Institute, IPI) εκφράζει την ανησυχία του για θέματα διαφάνειας στην Ελλάδα. Επανέρχεται για να καυτηριάσει την άρνηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου και να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί, θεωρείται «ευρέως ότι θα καταδείξουν την πολιτική επιρροή στην εκστρατεία» ενημέρωσης.

Το IPI τονίζει, δε, πως «η συνεχιζόμενη απόκρυψη εγγράφων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πρόσβαση στην πληροφόρηση και στην ελευθερία των Mέσων Ενημέρωσης».

Είναι ξεκάθαρο πως με ευθύνη Μητσοτάκη η χώρα μας βρίσκεται στο φάσμα της αδιαφάνειας, της μη ελεύθερης πρόσβασης των δημοσιογράφων και πολιτών στην πληροφόρηση και μιας προβληματικής ελευθερίας του Τύπου.

Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται για στροφή 180 μοιρών και προσφυγή στις κάλπες τον προειδοποιούμε να μην επανέλθει με νέα “λίστα Πέτσα” μέσα σε προεκλογική περίοδο. Και επειδή δεν τον ενδιαφέρει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ας σκεφτεί τουλάχιστον το στενό του συνεργάτη, το όνομα του οποίου το έχει κάνει συνώνυμο της αδιαφάνειας. Είναι κρίμα να γίνει και συνώνυμο του εξευτελισμού της ίδιας της Δημοκρατίας μέσα σε προεκλογική περίοδο.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter