Ηλιούπολη τράφικινγκ: Ο μαστρωπός αστυνομικός έκανε αναφορά στον ΔΣΑ για τις συνηγόρους του θύματος!

Ηλιούπολη τράφικινγκ: Ο μαστρωπός αστυνομικός έκανε αναφορά στον ΔΣΑ για τις συνηγόρους του θύματος!

Ελλάς το μεγαλείο σου για άλλη μια φορά! Τη μέρα που η πρόταση της εισαγγελέα για τον Ηλία Μίχο στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό έχει προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ένας άλλος «γνώριμος» μαστρωπός προκαλεί επίσης.

Συγκεκριμένα, μετά την αθώωση του 20χρονου θύματος, το οποίο σύρθηκε στα δικαστήρια μετά από μήνυση του καταδικασμένου αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου, ο φυλακισμένος έκανε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας για τις συνηγόρους της κοπέλας, Δήμητρας Κεραμυδά και Αντωνίας Λεγάκη, με το δικαιολογητικό ότι τον συκοφάντησαν.

Διαβάστε σχετικά: Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η γυναίκα θύμα τράφικινγκ που μηνύθηκε από τον… απαγωγέα της αστυνομικό

Το δελτίο τύπου των συνηγόρων αναφέρει:

«Ζούμε μέρες που διώκονται τα θύματα και οι συνήγοροι των θυμάτων. Η 19χρονη πρώην αιχμάλωτη του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, μηνύθηκε απ’ αυτόν και έπρεπε να φτάσει στο δικαστήριο όπου αθωώθηκε πανηγυρικά.

Οι συνήγοροί της, Αντωνία Λεγάκη και Δήμητρα Κεραμυδά, κληθήκαμε να απολογηθούμε στο Δ.Σ.Α. κατόπιν αναφοράς του ίδιου αστυνομικού, διότι δήθεν τον συκοφαντήσαμε καθώς υπερασπιστήκαμε το θύμα του όπως ακριβώς οφείλαμε, με βάση τις αρχές της Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Δικηγόρων, και βέβαια αυτός καταδικάστηκε πρωτόδικα, μεταξύ άλλων, για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Ο καταγγέλλων, προφανώς προσπάθησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εν όψει της κατ’ έφεση δίκης που επίκειται, όμως είναι απορίας άξια η στάση της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρέπεμψε το θύμα του στο ακροατήριο (για να αθωωθεί βέβαια εκεί).

Αναμένουμε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, να εκτιμήσει ορθά το πλήθος των εγγράφων και των λοιπών αποδείξεων που προσκομίσαμε και να υψώσει τείχος στις μεθοδεύσεις ενοχοποίησης των συνηγόρων των θυμάτων trafficking και να μην επιτρέψει την μετατροπή του λειτουργήματος σε ποινικό αδίκημα.

Οι συνήγοροι
Δήμητρα Κεραμυδά, Αντωνία Λεγάκη».

Διαβάστε επίσης:

Τα αξιοπερίεργα της δίκης Παπαντωνίου: Οι ελάχιστοι μάρτυρες και η «παράλειψη» της Εισαγγελίας για την κλήση του Δημοσίου

Κολωνός: Ενοχή 22 κατηγορουμένων πρότεινε εισαγγελέας – Αλλά και αθώωση Μίχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter