ΗΠΑ και Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία ότι απειλεί την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

ΗΠΑ και Ουκρανία κατηγορούν τη Ρωσία ότι απειλεί την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια
Odesa Regional Administration Press Office via AP

Οι ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες σιτηρών της Ουκρανίας κατά μήκος του Δούναβη δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «αδιαφορεί» για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διπλωματία.

Επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τετάρτη ότι τα ρωσικά πλήγματα στις ουκρανικές λιμενικές υποδομές συνιστούν επίθεση κατά της «παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας», έπειτα από μια νέα νύχτα βομβαρδισμών.

«Είναι απαράδεκτο. Ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Βεντάντ Πατέλ.

Έπειτα από αρκετές επιθέσεις στις αρχές Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός έβαλε ξανά στο στόχαστρό του τη νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη, λιμενικές υποδομές στον Δούναβη, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Συνέπεια των εχθρικών πληγμάτων σε ένα από τα λιμάνια του Δούναβη: χτυπήθηκαν αποθήκες σιτηρών», έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού Όλεγκ Κίπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης σήμερα την αναχώρηση του πρώτου εμπορικού φορτηγού πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού, αψηφώντας τη Ρωσία που απειλεί να βυθίσει τέτοια πλοία από τότε που αποχώρησε από τη συμφωνία η οποία επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

«Κάθε ρωσική επίθεση εναντίον των λιμανιών αυτών καταφέρει πλήγμα στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων, στην κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στην Αφρική και την Ασία», δήλωσε ο Ζελένσκι στο αποψινό μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter