ΗΠΑ προς Β. Κορέα: «Ας το κάνουμε»

ΗΠΑ προς Β. Κορέα: «Ας το κάνουμε»

Ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Βόρεια Κορέα, Στίβεν Μπιέγκαν, προσκάλεσε δημόσια την αποκλεισμένη από τη διεθνή κοινότητα χώρα της κορεατικής χερσονήσου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε τη δουλειά μας … Εμείς είμαστε εδώ και εσείς ξέρετε πώς να μας βρείτε.» Τάδε έφη από τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, ο Αμερικανός διπλωμάτης, υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Κιμ, Στίβεν Μπιέγκαν, σχετικά με την πολυπόθητη συμφωνία για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες μέρες αφότου η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Το τέλος του έτους είναι η προθεσμία που έχει δώσει το καθεστώς του Κιμ στις ΗΠΑ για να παρουσιάσουν μια νέα συμφωνία αποπυρηνικοποίησης η οποία θα περιλαμβάνει σημαντική άρση των κυρώσεων κατά του καθεστώτος. Αν δεν συμμορφωθούν, «να περιμένουν χριστουγεννιάτικο δωράκι», δήλωσαν Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι.

Ο Μπιέγκαν χαρακτήρισε τις δηλώσεις « εχθρικές, αρνητικές και εντελώς περιττές» και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα «στόχο … όχι μια προθεσμία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έχει πει ότι δεν θα άρει τις οικονομικές κυρώσεις έως ότου η Β. Κορέα εγκαταλείψει εντελώς το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η Πιονγιάνγκ, από την άλλη, ξεκαθάρισε ότι αν οι ΗΠΑ δεν καταθέσουν μια αποδεκτή γι’ αυτήν συμφωνία, θα βρει «άλλο τρόπο».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter