Ηράκλειο: «Εκπαιδευτικοί κοιμούνται σε αυτοκίνητα και παραλίες» καταγγέλει η ΕΛΜΕ

Ηράκλειο: «Εκπαιδευτικοί κοιμούνται σε αυτοκίνητα και παραλίες» καταγγέλει η ΕΛΜΕ

Ακόμα δεν ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και ο δύσκολος χειμώνας που μας περιμένει έδειξε τα δόντια του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ekriti.gr μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να κοιμούνται σε παραλίες και αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, η εύρεση κατοικίας έχει μετατραπεί σε θρίλερ για γερά νεύρα με τους ιδιοκτήτες να ζητάνε μεγάλα ποσά για την ενοικίαση τους. Οι εκπαιδευτικοί των 800 ευρώ αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκια των 400-500 ευρώ.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές που πέρασαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης και βρίσκονται ακόμα σε δυσχερέστερη θέση.

Με δήλωση του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης ανέφερε «Είναι πολύ θετικό το ότι έγιναν χιλιάδες προσλήψεις και έρχονται νέοι συνάδελφοι στον νομό για να εργαστούν, όμως κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ότι αυτοί οι νέοι εκπαιδευτικοί όταν έρχονται στο Ηράκλειο και απλά δεν βρίσκουν σπίτι, και όταν βρούνε, τους ζητούν 400 ευρώ για μία τρύπα. Όταν ένας εκπαιδευτικός έρχεται από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να δουλέψει και έχει μισθό 750-800 ευρώ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα ποσά. Οπότε καλές οι προσλήψεις αλλά είναι ορατό το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να φύγουν, γιατί απλά δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter