Ιαπωνία: Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ – Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Ιαπωνία: Ξεπερνούν τους 60 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ – Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Αυξήθηκε στους 62 νεκρούς ο απολογισμός των θυμάτων του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε σκληρά την κεντρική Ιαπωνία. Συνεχίζουν τη μάχη κάτω από τα συντρίμμια οι διασώστες για τον εντοπισμό περισσότερων επιζώντων.

Αξιωματούχος στον νομό Ισικάουα, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. αναφέρθηκε στον νέο απολογισμό των ιαπωνικών αρχών που κάνει λόγο για 62 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες, περίπου 20 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ, πυρκαγιές συνέχιζαν να μαίνονται σήμερα το πρωί στην Ουατζίμα, πόλη που επλήγη από το τρομακτικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Η πυροσβεστική αδυνατεί να ανταποκριθεί, δήλωσε αξιωματούχος. Βρίσκεται αντιμέτωπη με «πολλές» πυρκαγιές και οι κλήσεις για βοήθεια και οι πληροφορίες για ζημιές δεν σταματούν να αυξάνονται, πρόσθεσε.

Η γη μετατοπίστηκε 1,3 μέτρα

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων η ισχύς του σεισμού εκτιμάται ότι μετακίνησε τη γη στη χερσόνησο Νότο 1,3 μέτρα δυτικά.

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 50 σπίτια έχουν ισοπεδωθεί στη Σούζου. Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές μελών σωστικών συνεργείων, κατάφεραν να εντοπίσουν από αέρος το SOS που είχαν σχηματίσει διασωθέντες σε πάρκινγκ της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ευθύμιος Λέκκας εξηγεί πως οι Ιάπωνες ενημερώθηκαν έγκαιρα για τα 7,6 Ρίχτερ (Video)

Σεισμός στην Ιαπωνία: Πώς λειτούργησε το σύστημα προειδοποίησης – Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τα 7,6 Ρίχτερ (Videos)

Ιαπωνία: «Υπήρξε απόλυτη ηρεμία» – Οι πρώτες στιγμές μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ (Video)

Ιαπωνία: Δεκάδες θύματα από το τρομακτικό χτύπημα του Εγκέλαδου – Εκτεταμένες καταστροφές, πάνω από 155 μετασεισμοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter