Ιατροδικαστικό θρίλερ με τη νέα νεκροψία του Ν. Χατζηπαύλου – Τι υποψιάζεται η οικογένεια

Ιατροδικαστικό θρίλερ με τη νέα νεκροψία του Ν. Χατζηπαύλου – Τι υποψιάζεται η οικογένεια

Από τη Ρόδο προς τον Πειραιά ταξιδεύει η σορός του άτυχου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που έχασε τη ζωή υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, προκειμένου να οδηγηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για νέα νεκροψία-νεκροτομή

Οι γονείς του 21χρονου αμφισβητούν την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, που κάνει λόγο για δυστύχημα και έγινε από τον κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμη.

Η σορός του άτυχου νέου έφυγε από τη Ρόδο το απόγευμα της Παρασκευής και αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιάννη Γλύκα, ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας όπως άλλωστε πιστεύουν και οι γονείς του 21χρονου. «Η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και συγκεκριμένα στοιχεία ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας. Τα υπόλοιπα θα τα λύσει η ανάκριση». Δεν είναι τυχαίο ότι η οικογένεια του 21χρονου μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ιατροδικαστικής έρευνας είχε ζητήσει να διενεργηθεί νέα νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή κύριο Φίλιππο Κουτσάφτη, αίτημα όμως που απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα.

Ωστόσο, ακολούθησε η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, για να μεταφερθεί η σορός του άτυχου 21χρονου από τη Ρόδο στον Πειραιά και από εκεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νέα, ώστε να πιστοποιηθεί αν ο ιατροδικαστής Ρόδου που έκανε την νεκροψία και την νεκροτομή ήταν ακριβής στις διατυπώσεις και στις διαπιστώσεις ή εάν υπάρχουν και άλλα στοιχεία που να αποκαλύψουν άλλα αποτελέσματα. Μάλιστα στη δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή δεν αποκλείεται να είναι παρών και ο κ. Κουτσάφτης, τον ιατροδικαστή δηλαδή που ήθελε η οικογένεια για να εξετάσει τη σορό του παιδιού της.

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση

Ο κύριος Κοτρέτσος είχε αποφανθεί πως ο θάνατος του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου προήλθε από δυστύχημα και μάλιστα εκτίμησε πως ο άτυχος νέος έμεινε τραυματισμένος και αβοήθητος επί 36 ώρες, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν», είχε δηλώσει λίγο μετά την πρώτη νεκροψία στο protothema.gr ο ιατροδικαστής, κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Ο θάνατος ήρθε ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων αλλά και της σωματικής εξάντλησης, που προήλθαν από «ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους», καθώς έχει αποκλειστεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο».

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter