ΠΑΣΟΚ-Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εσωκομματικές πιέσεις σε Ανδρουλάκη για την καταψήφιση του νομοσχεδίου

ΠΑΣΟΚ-Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εσωκομματικές πιέσεις σε Ανδρουλάκη για την καταψήφιση του νομοσχεδίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προς την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια προσανατολίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν και δημοσίως έχει εκφραστεί η πρόθεσή να μην εναντιωθεί επί του σχεδίου νόμου, εφόσον η πλειοψηφία ικανοποιήσει μια σειρά από προϋποθέσεις.

Η «γραμμή» του Νίκου Ανδρουλάκη θα δίνει την αρχική εντύπωση της συναίνεσης, ωστόσο, οι όροι που θα τεθούν στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα εξασφαλίσουν την καταψήφιση του σχεδίου νόμου, το οποίοήδη έχει προκαλέσει συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κομβικό ρόλο στην απόφαση Ανδρουλάκη για καταψήφιση φέρεται να έπαιξε, ο τομεάρχης Παιδείας, Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος αναμένεται θα σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Συνομιλητές του Στέφανου Παραστατίδη προϊδεάζουν για τακτική «σκληρού ροκ» στη Βουλή, ενώ θεωρούν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία ενός «αριστερού πόλου» εντός του ΠΑΣΟΚ, με διακριτή θέση απέναντι στη σημερινή ηγεσία, χωρίς όμως να την αμφισβητεί και να την αντιπολιτεύεται.

Οι ίδιοι επισημαίνουν πως πρέπει να σχηματιστεί ένας διακριτός εναλλακτικός πόλος που θα παλέψει για να γίνει το ΠΑΣΟΚ η παράταξη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που απαιτείται για τη χώρα.

Μάλιστα, γίνονται πιο συγκεκριμένοι, παραθέτοντας τα πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο συγκεκριμένος πόλος, όπως τα ιδεολογικά, συμμετοχικά, κινηματικά χαρακτηριστικά με βάση εθελοντισμού, χωρίς πελατειακές διαπραγματεύσεις, με ισόρροπη συμμετοχή φύλων και γενεών, αντικατάσταση πολλών ιεραρχικών με οριζόντιες δομές στην οργάνωση κτλ.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη – Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ χάλκευσαν στοιχεία εναντίον του Documento για να βάλουν πρόστιμο

Η στοχοποίηση του Documento από τη μαφία

O µίστερ ΑΑ∆Ε γνωρίζει τα πάντα για το κύκλωµα

Οι αγέλες των επίορκων της ΑΑΔΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter