Ιδιωτικά πανεπιστήμια: ΝΔ μαζί με πρώην «Σπαρτιάτη» καταπάτησαν το Σύνταγμα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: ΝΔ μαζί με πρώην «Σπαρτιάτη» καταπάτησαν το Σύνταγμα

Μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητου, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, «πέρασε» το νομοσχέδιο που παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος με τη σύσταση ιδιωτικών Πανεπιστημίων εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τη φοιτητική κοινότητα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, πλην των Σπαρτιατών που δήλωσαν «παρών». Συνολικά υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 159 βουλευτές, «κατά» 129, ενώ 11 δήλωσαν «παρών».

Παράλληλα, στην ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν άρθρα σε σχέση με τα δημόσια Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε «ναι» σε 6 άρθρα και την τροπολογία για το επίδομα της φοιτητικής στέγης, καταψήφισε 131 και δήλωσε «παρών» σε 46.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη δυσκολία φέρεται να αντιμετώπισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλοι τρεις βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας στην ονομαστική ψηφοφορία, καθώς για περίπου δύο ώρες η πρόεδρος του ένατου κόμματος έμεινε μόνη της στην Ολομέλεια μαζί με τους Αλέξανδρο Καζαμία, Ελένη Καραγεωργοπούλου και Τζώρτζια Κεφάλα προκειμένου να καταφέρουν να ψηφίσουν, κάτι που σχολιάστηκε από υπαλλήλους της Βουλής ως καψόνι.

Διαβάστε επίσης:

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Χιλιάδες φοιτητές παραμένουν έξω από τη Βουλή ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Photos – Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter