Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Χιλιάδες φοιτητές παραμένουν έξω από τη Βουλή ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Photos – Videos)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Χιλιάδες φοιτητές παραμένουν έξω από τη Βουλή ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Photos – Videos)

Με κεντρικό σύνθημα, «Εδώ θα μείνουμε μέχρι το βραδάκιέξω θα σε βγάλουμε Κυριάκο Πιερρακάκη», χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες επέστρεψαν έξω από τη βουλή, μετά τα σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν, με σκοπό να παραμείνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας παραμένοντας στο Σύνταγμα, λίγο πριν από τις 19:00 άνοιξαν πανό και για την 8η Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, προς τιμήν των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που εξεγέρθηκαν για τα εργασιακά δικαιώματά τους το 1857, και για όλες της γυναίκες που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν ίσα δικαιώματα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).

 

 

Μολότοφ, χημικά και τραυματίες στη Βουλή

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Βουλή, μπροστά από το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Έπεσαν» μολότοφ και χημικά στην Σταδίου και στη συνέχεια μπροστά στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 στην οδό Σταδίου, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο Σύνταγμα, όπου άγνωστοι πέταξαν μολότοφ μπροστά από τη Βουλή ενώ υπήρξαν και συμπλοκές των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ.

 

‘Όπως θα δείτε στο βίντεο του documentonews. gr αστυνομικοί και φοιτητές συγκρούονται σώμα με σώμα, ενώ τα ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και χτυπούν κόσμο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν λίγο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και εννιά φοιτητές, με τις εικόνες των νεαρών τραυματιών να είναι σοκαριστικές.

Φωτογραφία: Χρήστος Αβραμίδης

Το Video που ακολουθεί είναι του Χρήστου Αβραμίδη:

Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ατόμων.

Ακολουθεί βίντεο του Χρήστου Αβραμίδη, με τις δηλώσεις του Δικηγόρου και Δημοτικού σύμβουλου που προσήχθη, παρόλο που επέδειξε την δικηγορική του ταυτότητα και εξηγεί γιατί ήταν καταχρηστικές οι προσαγωγές.

Δείτε το Video του Χρήστου Αβραμίδη

Δακρυγόνα που έριξαν τα ΜΑΤ πάνω στα ονόματα των νεκρών των Τεμπών

Φωτογραφία: Χρήστος Αβραμίδης
Φωτογραφία: Χρήστος Αβραμίδης

 

Δείτε επίσης: Ηχηρό όχι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – «Βούλιαξε» από διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας (Video-Photos)

Μητσοτάκης: Συκοφάντησε τα δημόσια ΑΕΙ την ώρα που οι φοιτητές είναι στους δρόμους

Αλέξης Τσίπρας: Η ΝΔ απαξιώνει το Σύνταγμα – Η ίδρυση κερδοσκοπικών πανεπιστημίων δεν θα ευδοκιμήσει

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Η γνώση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία» – Ηχηρό μήνυμα από τους φοιτητές στα Προπύλαια (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter