Μητσοτάκης: Συκοφάντησε τα δημόσια ΑΕΙ την ώρα που οι φοιτητές είναι στους δρόμους

Μητσοτάκης: Συκοφάντησε τα δημόσια ΑΕΙ την ώρα που οι φοιτητές είναι στους δρόμους

Προκλητικός και με στοιχεία έντονης αλαζονείας εμφανίστηκε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησής του συνέδεε τον εαυτό του και τη ΝΔ με τον εκσυγχρονισμό, ενώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ως δυνάμεις «καθηλωμένες» στο παρελθόν.

«Τομή η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση»

Αρχικά ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση, καθώς ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο». Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα «συνδέουν την έρευνα με την αγορά εργασίας», ενώ υποστήριξε ότι με την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων δεν θα χρειάζεται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες φοιτητές να σπουδάζουν στο εξωτερικό. Μάλιστα, για να υποβαθμίσει την κριτική περί της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, είπε ότι και τώρα υπάρχουν δίδακτρα στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο (μεταπτυχιακά).

Επίσης, κρύβοντας την εγγενή αδικία που υπάρχει στο εσωτερικό του συγκεκριμένο νομοσχεδίου, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα ισχύσει και για τη μη κρατικά πανεπιστήμια. Όμως, ο πρωθυπουργός δεν βρήκε κουβέντα για το γεγονός ότι στα ιδιωτικά ΑΕΙ φοιτητές θα μπορούν να φοιτούν σε ιατρικές σχολές με λιγότερα από 10.00ο μόρια. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση που μιλούσε για αξιοκρατία, θέτει σαν βασικό κριτήριο για να σπουδάζεις το επίπεδο των εισοδημάτων.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και σε όποιον διαφωνεί

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, και ουσιαστικά συνέδεσε τους διαφωνούντες με του «κουκουλοφόρους με ρόπαλα», αναπαράγοντας ακροδεξιά αφηγήματα. Είναι ενδεικτικό ότι ανέφερε ότι τέρμα στις καταλήψεις των κουκουλοφόρων, τώρα με τη μεταρρύθμιση θα επικρατήσει η «κατάληψη της γνώσης». 

Απευθυνόμενος στον Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η πολυφωνία σας μετατρέπεται σε παλινωδία», επικαλούμενος μάλιστα την θετική άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον παρών νομοσχέδιο. Επίσης, είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «έχετε βγει από την μηχανή του χρόνου, αλλά πάτε προς τα πίσω». Επίσης, ο Μητσοτάκης επιτέθηκε και στον Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τον ως «Μπέντζαμιν Μπάτον», καθώς δεν είναι συνεπής με τις θέσεις του για τα ΑΕΙ.

Επίθεση σε Κουτσούμπα

Σημειώνεται ότι στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική και στον Δημήτρη Κουτσούμπα για την αναφορά περί «Sugar Daddies». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας. Και μας πείτε για αντικομμουνισμό, κάθε φορά που σας ασκούμε κριτική».

Στους δρόμους πανελλαδικά οι φοιτητές

Την ίδια στιγμή που ο Μητσοτάκης νομοθετεί την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές βούλιαξαν την Αθήνα, δείχνοντας εμπράκτως τηνδομική αντίθεση τους, σε ένα νομοσχέδιο το οποίο υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. 

Διαβάστε επίσης: Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Η γνώση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία» – Ηχηρό μήνυμα από τους φοιτητές στα Προπύλαια (Photos)

Βουλή: Επιμένει ο Κουτσούμπας για τους sugar daddies – Νέα «ομοβροντία» κατά ΚΚΕ

Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Κασσελάκης- Ημέρα της Γυναίκας: Δεν είναι ημέρα γιορτής όσο υπάρχει έμφυλη βία και ανισότητες

«Οι γυναίκες να έχουν εξουσία στον εαυτό τους»

Νέος πανεκπαιδευτικός ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Θα βουλιάξει η Αθήνα ξανά»

Κύρτσος: Αμφίβολο αν υπερψηφιστεί η φον ντερ Λάιεν από το Ευρωκοινοβούλιο

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter