Ηχηρό όχι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – «Βούλιαξε» από διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας (Video-Photos)

Ηχηρό όχι στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – «Βούλιαξε» από διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας (Video-Photos)
Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Αθήνα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. Στην ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", αντιδρούν 195 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει - μεταξύ άλλων - την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, όπως και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Μαζική και δυναμική απάντηση έδωσαν για ακόμη μία φορά φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Φοιτητές από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Προπύλαια, για να φωνάξουν ότι το νομοσχέδιο που ανοίγει τον χώρο σε ιδιώτες στην παιδεία δεν θα περάσει, υπερασπιζόμενοι με τη φωνή τους και τα πανό τους τη σημασία ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας.

Όλα αυτά την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιδόταν σε ρεσιτάλ αλαζονείας από το βήμα της Βουλής, συκοφαντώντας τα δημόσια ΑΕΙ αλλά και όσους διαφωνούν με το αφήγημα περί… προόδου που πλασάρει η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Συκοφάντησε τα δημόσια ΑΕΙ την ώρα που οι φοιτητές είναι στους δρόμους

Αλέξης Τσίπρας: Η ΝΔ απαξιώνει το Σύνταγμα – Η ίδρυση κερδοσκοπικών πανεπιστημίων δεν θα ευδοκιμήσει

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Η γνώση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία» – Ηχηρό μήνυμα από τους φοιτητές στα Προπύλαια (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter