«Ιερά» παράλογα από τον νέο μητροπολίτη

«Ιερά» παράλογα από τον νέο μητροπολίτη

Διυλίζουν το κάπνισμα και καταπίνουν την ψευδομαρτυρία, σύμφωνα με νέα αποκαλυπτικά στοιχεία.

Μία εβδομάδα μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento για τον υπόδικο για ψευδορκία νεοεκλεγέντα –ύστερα από αφόρητες πιέσεις τοπικών παραγόντων και βουλευτών– μητροπολίτη Ηλείας Αριστείδη Μπαχό κι ενώ επικρατεί «εκκωφαντική σιωπή» στην Ιερά Σύνοδο, στο υπουργείο Παιδείας και στη Μητρόπολη Ηλείας, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία περιήλθαν από εκκλησιαστικές και δικαστικές πηγές στη διάθεση της εφημερίδας. Εγείρονται σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την «αγιοσύνη» και τον ρόλο του νεοεκλεγέντα μητροπολίτη Ηλείας, καθώς φέρεται να έχει στραφεί κατά το παρελθόν με πρωτοφανείς αστήρικτες γραπτές καταγγελίες σε βάρος και άλλων κληρικών της Μητρόπολης Ηλείας αλλά και άλλων μητροπόλεων, επικαλούμενος ανώνυμες τηλεφωνικές αναφορές. Παράλληλα τον καίει και η εισαγγελική διάταξη με την οποία παραπέμπεται να δικαστεί για ψευδορκία σε βάρος του αρχιμανδρίτη Βενέδικτου Παπαδόπουλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου στις 17 Ιανουαρίου 2023.

Το κάπνισμα και οι ανώνυμες καταγγελίες

Παραμονή Χριστουγέννων, και συγκεκριμένα στις 23.12.2017, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό και δίχως να περιμένει καν να παρέλθει η μεγάλη χριστιανική γιορτή της αγάπης, με την ιδιότητα του επισκόπου Ωλένης κατήγγειλε στον τότε μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό πέντε κληρικούς οικογενειάρχες επικαλούμενος ανώνυμο τηλεφώνημα δήθεν αγανακτισμένου πολίτη. Και οι πέντε οδηγήθηκαν στην εκκλησιαστική Δικαιοσύνη για καθαίρεση με μοναδικό στοιχείο ένα ανώνυμο τηλεφώνημα προς τον κ. Μπαχό, ενέργεια παντελώς παράνομη και αστήρικτη σύμφωνα με τον νόμο, όπως καταγγέλλουν εκκλησιαστικές πηγές.

Το σχετικό έγγραφο που έστειλε ο κ. Μπαχός προς τον μητροπολίτη Γερμανό ζητώντας την τιμωρία τους αποτελεί, όπως λένε, μνημείο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθεια συκοφάντησης των κληρικών, οι οποίοι κινδύνευσαν να χάσουν την ιδιότητά τους ακόμη και επειδή… κάπνιζαν.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτό: «Χθες Πέμπτη 22/12/2017 έλαβα εις το γραφείο μου ένα ανώνυμο τηλεφώνημα γύρω στις 12 το μεσημέρι που μου κατήγγειλε όλους τους εκ Περσαίνης καταγόμενους ιερείς […] ήτοι τους τρεις υπηρετούντας στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως […] και τους Ιερά μητρόπολη ημών υπηρετούντας ότι […] πηγαίνουν για συλλογή ελαιοκάρπου εις τα χωριά Μάγαιραν και Κλαδεόν, περνούν από του Λάλα, κατεβαίνουν εις τα καταστήματα για να αγοράσουν πράγματα, χωρίς το αντέρι τους, καπνίζοντας και αισχρολογώντας με αποτέλεσμα να σκανδαλίζονται οι πιστοί […] Εις ερώτησή μου εάν καπνίζουν όλοι μου απάντησε ότι έχω δει να καπνίζουν οι ιερείς που υπηρετούν εις την ιερά μητρόπολη Γόρτυνος …».

«Τελικά είναι βαρύτερο αμάρτημα και ποινικά κολάσιμο για κληρικό το κάπνισμα ή η ψευδορκία; Ζούμε το θέατρο του παραλόγου» καταγγέλλουν στο Documento εκκλησιαστικές πηγές.

«Φωτιά» η διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών

Ακόμη ένα ισχυρό στοιχείο σε βάρος του νέου μητροπολίτη Ηλείας είναι η υπ’ αριθμ. 12/2018 διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών που υπογράφει ο αντεισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Μπισμπίκης,η οποία προέκυψε μετά την προσφυγή του κ. Μπαχού κατά της παραπομπής του από τον εισαγγελέα Πύργου. Μέσω της διάταξης υιοθετείται πλήρως και δικαστικώς αιτιολογημένα η αμετάκλητη παραπομπή του μητροπολίτη σε δίκη με το ατιμωτικό για κληρικό αδίκημα της ψευδορκίας σε βάρος άλλου κληρικού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter