Ιωάννα Κολοβού: «Παγώνει» προσωρινά η έξωση από το σπίτι της

Ιωάννα Κολοβού: «Παγώνει» προσωρινά η έξωση από το σπίτι της
Μετά από πολύωρη ένταση έξω από το σπίτι της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, η διαδικασία της έξωσης σταμάτησε κατόπιν ενεργειών του δικηγόρου της, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022. Οι δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και ο δικαστικός επιμελητής αποχώρησαν αφού το δικαστήριο αποφάσισε να εκδικάσει την υπόθεση της έξωσης στα τέλη Ιουλίου, με αποτέλεσμα η διαδικασία να ανασταλεί προσωρινά. Δεκάδες άνθρωποι από τη γειτονιά μαζί με αλληλέγγυους εμπόδισαν τη διαδικασία προσωρινά με αποτέλεσμα να αποτραπεί η έξωση, μέχρι που ενημερώθηκαν επίσημα ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στο τέλος Ιουλίου. Η κατοικία της βγήκε στο "σφυρί" για χρέος 15.000 ευρώ. Όπως από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει η Ιωάννα Κολοβού δεν ήταν καν δάνειο, προσημείωση ή υποθήκη, ήταν χρέος από κάρτες. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ανεστάλη προσωρινά με δικαστική απόφαση η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια που έχει βγει στο σφυρί για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες.

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της αλληλέγγυοι, συνάδελφοι φίλοι, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών καθώς και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που εμπόδισαν τον δικαστικό κλητήρα από το να κάνει έξωση στη δημοσιογράφο και τον γιο της. Το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή μέχρι να εκδικαστεί στις 29 Ιουλίου το αίτημα ανακοπής που έχει κατατεθεί.

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό»

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια. Όλα ξεκίνησαν με μία πιστωτική κάρτα. Μου ζήτησε η τράπεζα να μαζέψω τις τρεις πιστωτικές να τις πληρώνω σε μία και έγινε ότι έγινε. Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος», είπε η κυρία Κολοβού στο OPEN.  «Είμαι μέσα στο σπίτι με τον γιο μου και δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω. Ο κλητήρας ήρθε να πάρει τα κλειδιά και για να φύγω άμεσα από το σπίτι. Να βγω στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Είμαι με τον γιο μου, ο οποίος σταμάτησε την στράτευσή του και γύρισε για να είμαστε μαζί. Οι δυο μας είμαστε, ο άνδρας μου έχει πεθάνει 20 χρόνια».

 

Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας «είναι ενάντια σε κάθε συνταγματικό δίκαιο. Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις λένε προστασία της πρώτης κατοικίας. Μία και μοναδική κατοικία, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Έχουμε στείλει γράμματα σε όλα τα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, κανείς δεν απάντησε. Μέσα στο σπίτι δεν πρόκειται να μπει με τίποτα ο δικαστικός κλητήρας που την προηγούμενη φορά με έβρισε και με απείλησε. Μου είπε “θα έρθω με ισχυρή αστυνομική δύναμη και θα σας πετάξω έξω, θα δείτε τότε κυρία Κολοβού”».

Λίγες ώρες πριν την έξωσή της η Ιωάννα Κολοβού έκανε μια δραματική ανάρτηση στο Facebook που επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι θα πάνε σήμερα το πρωί για της πάρουν το σπίτι. «Το μοναδικό σπίτι που έχω και που η Τράπεζα χωρίς να έχω πάρει κανένα δάνειο, με “μοχθηρή” πονηριά τρωκτικού και καταπατώντας κάθε στοιχειώδη έννοια συνταγματικού δικαίου,  το πούλησε σε έναν προφανώς γνωστό της, με τις γνωστές “συναλλαγές” που κάνουν μαζί… Θα πρέπει να είσαι πολύ βασανισμένη, ακρωτηριασμένη, ανάπηρη  ψυχή για να αγοράσεις σπίτι από πλειστηριασμό. Θα πρέπει να είσαι πολύ σάπιος μέσα σου, αλλιώς δεν αντέχεται….», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter