Ήπειρος: Κυβερνητική αδιαφορία για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας

Ήπειρος: Κυβερνητική αδιαφορία για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το πρότζεκτ της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια την Ήπειρο.

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δ. Σκάλκου στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου, φανερώνει το γεγονός πως την κυβέρνηση δεν την απασχολεί η υλοποίηση του πλάνου.

Στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ορατός ο κίνδυνος να χαθούν εγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι που αφορούν την ολοκλήρωση των μελετών για τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας» o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων, διευκρινίζει ότι ο προγραμματισμός υλοποίησης του συνολικού έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκας-Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας», εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σκάλκος αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη Δράση δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση που υποβλήθηκε από το αρμόδιο για τη χρηματοδότηση Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έργα που θα ενταχθούν στο ΠΔΕ 2022. Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση δια του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, ουδόλως ενδιαφέρεται για την σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκας – Ιωαννίνων – λιμένα Ηγουμενίτσας, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις.

Το γεγονός αυτό προκαλεί αντιδράσεις στην Ήπειρο που αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες, με την περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του κ. Ζάψα να δίνει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη για το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα apokaukos.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter